Tikad Heyeti Suruç'daki Kampları Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Tikad Heyeti Suruç'daki Kampları Ziyaret Etti

TİKAD heyeti Suruç ilçesinde, Suriyeli Kürtlerin barındığı kampı ziyaret etti TİKAD Başkanı Bulut: "1 yıla yayılan bir yardım kampanyası olacak, amaç bu insanların daha da insanca yaşamaları için nasıl şartlar oluşturabiliriz, o nedenle buradayız" Heyet üyelerinden sanatçı Hülya Avşar da kapmta kalan sığınmacılarla "Kürtçe" konuşarak onların sorunlarını dinledi.

22.11.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üyeleri Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerle buluştu.

Suriyeli mültecilere yardım kampanyası kapsamında, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Demet Sabancı Çetindoğan, Hediye Güral Gür, Esra Öztürk, Kezban Hatemi ve sanatçı Hülya Avşar'dan oluşan heyet Suruç ilçesine geldi.

Burada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile AFAD tarafından oluşturulan geçici barınma merkezlerini ziyaret eden heyet, çadırlara girerek sığınmacıların sorunlarını dinledi.

Burada sığınmacılarla Kürtçe konuşan Hülya Avşar, "Bende Kürt'üm ama sizi anlamak için Kürtçe bilmeye gerek yok herkes sizin ne yaşadığını görüyor" dedi. Kampta bir süre dolaşan heyet üyelerine sığınmacılar yoğun ilgi gösterdi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan TİKAD Başkanı Bulut, sığınmacıların sorunlarını yerinde görmek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Dernek olarak Suriyeli Kürtlere destek vermek amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını aktaran Bulut, "Bu insanların sorunlarını görmek için buraya geldik. Yardım kampanyamızın startını buradan veriyoruz, bu çalışmaya bir çok iş insanının destek vereceğine inanıyorum. Bu kampanyanın sorumluğunun aynı zamanda derneğimizin üyesi olan sanatçı Hülya Avşar yapacak. Gerçekten 1 yıla yayılan bir kampanya olacak amaç bu insanların daha da insanca yaşamaları için nasıl şartlar oluşturabiliriz o nedenle buradayız" dedi.

Sanatçı Avşar ise bir sanatçının olması gereken yerlerden birinde bulunduğunu ve bu çalışmayı layıkıyla yerine getirmek için mücadele ettiğini ifade etti.

Devletin sığınmacılara her türlü desteği sunduğunu ve kendilerinin de buna katkı sunmaya çalışacaklarını anlatan Avşar, şunları kaydetti:

"Niye buradayız insan olduğumuz için, niye buradayız canını kurtarmak için kaçmış ailelerin çocuklarıyla birlikte bize sığınmış oldukları için, bunu tamamen insani duygularla görmek ve yardım etmek için buradayız. Hiç kimse yurdunu, ailesini terk edip gelmek istemez. Çocuklarla konuştuğumuzda 'biz 10 gün kalıp gideceğiz' diyorlar. Çocukların duyguları bu şekilde, bunu  bilmekte fayda var diye düşünüyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız, gerçi bir çok şey yapılmış. Burada gördüğüm kadarıyla  sinema tiyatro gibi bir takım aktiviteler bile sağlanmış, yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz."

Bir gazetecinin "savaşın bu kadar insanı etkilemesini nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna Avşar, "Savaşın insanların içine bu kadar girmesi bile acı verici bir şey, davulun sesi uzaktan hoş geliyor, gerçekten dokunması lazım, insan buraya gelince çok şey dokunuyor, biz buraya insani duygularımızla geldik" diye konuştu.

"Türkiye'nin İŞİD'e yardım yaptığı yönündeki" iddialara da değinen Avşar, bölgeye insani duygularla geldiğini iddiaların kendisinin dışında olduğunu ve siyasi sorulara cevap vermek istemediğini söyledi.

Suruç Belediyesi tarafından oluşturulan kampı da ziyaret eden TİKAD heyeti burada yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Buradan sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu Akören Mahallesine geçen heyet, çocuklara oyuncak dağıttı.

İkram edilen mırra (acı kahve) içen Avşar, yaptığı Kürtçe esprilerle sığınmacıları güldürdü. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tikad Heyeti Suruç'daki Kampları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement