Tıp Öğrencileri Sağlık Taraması Yaptı - Son Dakika
Yerel

Tıp Öğrencileri Sağlık Taraması Yaptı

Tıp Öğrencileri Sağlık Taraması Yaptı

Türkiye ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören tıp fakültesi öğrencileri Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Düzbahçe köyünde sağlık taraması yaptı.

12.07.2014 19:09

Türkiye ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören tıp fakültesi öğrencileri Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Düzbahçe köyünde sağlık taraması yaptı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği ve Fırat Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ortaklığıyla hazırlanan "Elazığ kırsalında 18 yaş üstü kişilerde sık görülen hastalıkların belirlenmesi" adlı proje uygulamaya konuldu. Elazığ'da 4 ilçede yürütülecek olan projenin ilk adımı bugün Sivrice ilçesi Düzbahçe köyünde atıldı. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 60 tıp fakültesi öğrencisi Düzbahçe köyüne gelerek vatandaşlarla görüştü ve çeşitli sağlık uygulamaları gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca parametreleri desteklemek amacıyla anket çalışması yaptı. Öğrencilerin sağlık çalışmalarına Halk Sağlığı Müdürlüğü uzman hekimleri de destek verdi. Proje ile yurt içinden ve yurt dışından katılan tıp öğrencilerinin Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nün hedefleri doğrultusunda koruyucu sağlık hizmetlerinin arttırılması ve ileride sağlık hizmetleri verecek olan geleceğin doktorlarına koruyucu hekimlik saha çalışması eğitimi gerçekleştirilmesi amaçlıyor.

Teknik olarak örnek bir proje olan uygulamada yöre halkından toplanan örnekler Elazığ Halk Sağlığı laboratuarlarında incelenecek ve görülen sağlık problemlerinin profili çizilecek. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasemin Bulut, "Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle beraber hazırladığımız bir projemiz var. Bu projeyi başlatmak için buradayız. Projemiz Elazığ kırsalında 18 yaş üzeri kişilerde görülen, sık görülen hastalıkların belirlenmesi ve bunları belirlemede öğrencilerimizle birlikte koruyucu sağlık hizmetlerini, koruyucu hekimliği geliştirme ve halkı bu konuda bilinçlendirmeyle ilgili. Öğrencilerimize de hekimlik mesleğine atılmadan önce henüz öğrenci iken koruyucu hekimliğin ne olduğunu, koruyucu sağlık hizmetlerinin amaçlarını sahada canlı canlı göstermeyi amaçlıyoruz. Çalışmayı 4 farklı ilçede gerçekleştireceğiz. Bugün itibariyle Sivrice'deyiz. Yarın Keban'dayız. Bunun dışında Baskil ve Kovancılar ilçelerimiz de var. Aile hekimliği bilgi sisteminden yaklaşık 900 kişi belirlendi. 900 haneye ulaşacağız. 6 aylık süren bir proje olacak" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tıp Öğrencileri Sağlık Taraması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement