Tısiad Heyeti Şırnak'ta - Son Dakika
Yerel

Tısiad Heyeti Şırnak'ta

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi ve üyeleri, Irak'a yönelik iş gezileri kapsamında Silopi Belediyesi'ni ziyaret etti.

16.05.2015 16:19

Türkiye- Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi ve üyeleri, Irak'a yönelik iş gezileri kapsamında Silopi Belediyesi'ni ziyaret etti.

Irak Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz'ın da eşlik ettiği gezide TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, yönetim kurulu ve üyeleri, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer ve Yardımcısı Seyfettin Aydemir'i makamında ziyaret etti.

Al Bazzaz, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalıştıklarını ve işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Kılıç da, dost ve kardeş ülke Irak ile sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel birlikteliği de güçlendirmek istediklerini söyleyerek, bu anlamda belediyelerin kardeş kent anlaşmaları ile Irak ile bağlantı kurmasını istediklerini söyledi.

Kılıç, "Türkiye'de Şırnak, diğer illere göre ekonomik yönden geri kalmış bir ilimiz. Habur Sınır Kapısı olmasa Şırnak'ın durumunu düşünemiyorum. Mert, misafirperver Şırnak insanlarını tanıtmak için biz iş insanları olarak öncülük edeceğiz. Biz iş insanları olarak sizlerin fahri konsolosluğunu yapmalıyız. İstiyoruz ki, her anlamda Silopi batıdaki bir ilçeden farklı olmasın" dedi.

Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer ise, ön yargıları kırmanın tek yolunun 'gelip, görmek' olduğunu belirtti.

Şırnak'ın, stratejik bir bölge olmasına rağmen hizmet yönünden zayıf kaldığını dile getiren Esmer, "Uluslar arası İpek Yolu'nun önemli bir noktası olan Şırnak'ın taleplerine 'ödenek yok' bahanesi ile gerçekleşen yaklaşım üzücüdür. Bölgenin kalkınması açısından hepimizin el birliği ile bunun için çalışması gerekmektedir. Bu açıdan ziyaretiniz bizleri çok sevindirdi ve mutlu etti" şeklinde konuştu.

Heyet, daha sonra Habur Sınır Kapısı'na geçti

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tısiad Heyeti Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement