Tiyatro AKOT, Bitlis'i, İzmir'de Temsil Edecek - Son Dakika
Yerel

Tiyatro AKOT, Bitlis'i, İzmir'de Temsil Edecek

Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedram Oyuncuları Tiyatrosu, İzmir Menemen 7. Ulusal İnadına Tiyatro Festivaline davet edildi.

24.02.2015 10:30  Güncelleme: 10:49

Bitlis Eğitim ve Sanat Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Komedram Oyuncuları Tiyatrosu (Tiyatro AKOT), İzmir Menemen 7.Ulusal İnadına Tiyatro Festivali'ne davet edildi.

Derneğin tiyatro eğitmeni Gökmen Okdayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Menemen 7.Ulusal İnadına Tiyatro Festivali'ne davet dilmenin sevincini, gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

17 Nisan Cuma günü Menemen Belediye Tiyatro Salonu'nda "Kaynanatör" oyununu sahneleyeceklerini ifade eden Okdayan, şöyle konuştu:

"Amacımız, Bitlis halkına tiyatroyu sevdirmek. Bitlis'i tiyatro ile ulusal ve uluslararası festivallerde en iyi şekilde temsil edip, güzel şehrimizi tanıtmak istiyoruz. Ayrıca Bitlis'teki gençler ile şehrimizde yüksek öğrenimini yapan ve her biri ayrı bir cevher olan gençlerimiz arasında sevgi köprüsü oluşturmayı amaçlıyoruz. Sevginin, kardeşliğin en güzel şekilde anlatıldığı sanat tiyatrodur. Tiyatro diliyle yarınlara yeni umutlar geliştirmek, barışa ve kardeşliğe dair güzel başlangıçlar yapıp, bu gençlerin sahip olduğu sanatsal becerileri ortaya çıkarmak için çabalıyoruz."

Bitlis'i ulusal festivalde usta sanatçı Nejat Uygur'un "Kaynanatör" oyunuyla temsil edeceklerini belirten Okdayan, ekip olarak çok iyi hazırlandıklarını ve festivalde Bitlis'i en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Okdayan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu oyunu sergilemenin heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Bu gururun mimarları gençlerimizdir. Ekibimizin tümü çok kaliteli, saygılı ve başarılı. Daha önce de Nejat Uygur'un 'Cibali Karakolu', 'Zamsalak' oyunlarını sahneledik. Amacımız tiyatro hayatı boyunca, usta Nejat Uygur'un tüm oyunlarını, Bitlis'te, ulusal ve uluslararası bütün arenalarda sergilemek. Bu alanda tiyatro çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca Bitlis'teki tüm tiyatro ve sanat severleri 'Yedi Kocalı Hürmüz' oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz. Oyunu, Bitlis Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda 27 Mart ve 28 Mart tarihlerinde sahneleyeceğiz."

Okdayan, Bitlis adına yaptıkları başarılı ve güzel çalışmalarda desteğini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Gençlik Merkezi Müdürü Rahmi Yıldız'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Rona'ya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz'a ve Dernek Başkanı Zeynep Akan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tiyatro AKOT, Bitlis'i, İzmir'de Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement