TOBB 71. Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TOBB 71. Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye geleceğe, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine ve özgürlüklere sahip çıkarak devam etmelidir.

02.05.2015 19:45

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türkiye geleceğe, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine ve özgürlüklere sahip çıkarak devam etmelidir. Onun için 7 Haziran seçimleri bu açıdan çok önemlidir" dedi.

Vural, TOBB 71. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bizim için Türkiye, 100. yılı kutladığımız Çanakkale'de ön sözü yazılan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Başka Türkiye de yoktur" ifadesini kullandı.

Oktay Vural, "Mücadelemiz, aynı ruh, aynı heyecan diyorsak, işte o zaman yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ruha ve heyecana sahip olmamız gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Vural, "Bu işadamları aynı ruh ve aynı heyecanla buradaysa bu işadamlarının değerleri vardır. Buradaki işadamları sadece karını düşünen işadamları değil. Buradaki işadamları, buradaki ruh Çanakkale'yi de düşünen, demokrasiyi de düşünen, insanı da düşünen, devleti de düşünen işadamları" diye konuştu.

"Bugün geldiğimiz bu noktada maalesef sosyal sermaye, bir parti devleti anlayışının tehdidi altındadır. Bugün eğitim hizmeti yapanlar, hayır hizmeti yapanlar devletin tehdidi altındadır. 'Niye burs veriyorsun? Niye kurbanlık topluyorsun?' diyerek işadamlarının kurduğu dernekler basılır hale gelmiştir. Sivil toplum örgütleri, hepsi devlet mekanizmasının baskısı altındadır. Bugün sosyal sermaye büyük bir tehdit altındadır. Bunun için de toplum huzursuzdur" diyen Vural, demokrasi için bağımsız ve tarafsız yargının önemine dikkati çekti.  Oktay Vural, bugün Türkiye'de hiçbir savcı ve hakimin kendini güvende hissetmediğini, bunların yer değiştirme ve dosyalarının elinden alınması tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Vural, şu görüşleri dile getirdi:

"Bir millet kimliğini tartışıyorsa, bir devlet kuruluş felsefesini tartışıyorsa, ekonomide belirsizlikler varsa, bu belirsizliklerin açıkçası 7 Haziran seçimlerinde de devam edeceğini gördüğünüz zaman bu belirsizliklerin ortadan kaldırılması gerekmiyor mu? Rejimimiz tartışmalı. Başkanlık sistemi mi olacak, parlamenter sistem mi? Bilmiyoruz. Adımız ne olacak? Bilmiyoruz. Cumhuriyetimiz milli devlet mi olacak, üniter devlet mi olacak? Bilmiyoruz. Maalesef bizi biz yapan, aynı ruhu oluşturan bu değerler 13 yıl boyunca tüketilmiş durumdadır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, büyükelçilerin reel sektörün yanında olacağını söylediğini anımsatan Vural, "Ya keşke şurada insanın işine iş, aşına AŞ katan, hizmet eden bu müteşebbis kardeşlerimizin hiç olmazsa yeşil pasaportla yurtdışına gitmelerini sağlasalardı bari, hiç olmazsa bugün bunu yapsaydılar. Bırak büyükelçinin olmasını, o kendisi gitseydi bari" ifadesini kullandı.

Vural, "Maalesef Türkiye hem enflasyonun yükseldiği, hem işsizliğin yükseldiği, hem de büyümenin düştüğü bir stagflasyona gitmiştir. Yeni bir heyecana gerek vardır" diye konuştu.

Oktay Vural, "Sayın Başbakan, parlamenter sistemin darbe dönemlerinde malul yapıldığını söyledi. 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan... Ama ne hazindir ki bugün parlamenter sistemi bekleme odasına alanlar var. Türkiye'de bir darbe mi var? Hadi Evren'i anladık, hadi 27 Nisan'ı anladık. Madem Türkiye'de demokrasi var da bugün kimler parlamenter sistemi bekleme odasına alıyor?" görüşüne yer verdi.

MHP olarak üreten, istihdam oluşturan ve adil paylaşımı sağlayan bir ekonomiyi hedeflediklerini belirten Vural, "Yeni bir ekonomi modeline ihtiyaç var. Türkiye'nin yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı var. Türkiye'nin yapısal reformlara ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Vural, şunları kaydetti:

"Türkiye geleceğe milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine ve özgürlüklere sahip çıkarak devam etmelidir. Onun için 7 Haziran seçimleri bu açıdan çok önemlidir. Bu belirsizliklerle Türkiye bir yere varamaz. Değerleri yıpranmış bir millet, değerleri, temelleri yok edilmiş bir devlet, adaleti, adalete güvenin olmadığı bir devlet, bugün devletin kurumlarına hiçbir güvenin kalmadığı bir devlet, milletin devleti olmaktan çıkar, bürokratik oligarşinin devleti haline gelir."

Oktay Vural, "MHP olarak biz milli devletten, üniter devletten yanayız. Milli kimlikten ve Türkçenin eğitim dili ve resmi dil olmasından yanayız. Tavrımız gayet açık ve nettir. Herkesin anadiline saygı duyuyoruz. Unutmayalım ki beraber ve birlikte geleceğe aynı ruh ve heyecanla devam edeceğiz. MHP olarak entegrasyondan yanayız. 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' diyenlerdeniz. Onun için birlikle geleceğe bakacağız" dedi.

Vural, "Unutmayalım ki bu devlet, milletin devleti olmalıdır. Partinin devleti olmaz. Onun için 'Devlet herkesin devleti olmalıdır' diyorum" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement