TOBB Türkçe Konuşan Girişimcilerden Gso'ya Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Türkçe Konuşan Girişimcilerden Gso'ya Ziyaret

TOBB Türkçe Konuşan Girişimcilerden Gso\'ya Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

08.05.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, heyeti Gaziantep'te görmekten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Türkçe konuşan girişimcilerin düzenlediği bu gezinin iş görüşmelerine ciddi bir değer katacağını düşünüyorum" dedi.

Heyete Gaziantep sanayisi hakkında bilgiler veren Topçuoğlu, GSO'nun 1989 yılında kurulduğunu ve şuan 3 bin 650 üyesi bulunduğunu belirterek, "Kentimiz 44 milyon metrekare alan üzerine kurulu 5 Organize Sanayi Bölgesi ile sanayi şehri durumunda. Yıllık ihracatımız 6,5 milyar dolar ve Dünya'nın 170 ülkesine ihracat yapıyoruz. Kentte tekstil, gıda, kimya ve birçok alanda yatırımlar yapılıyor. Geniş bir ürün yelpazesi söz konusu" diye konuştu.

Gaziantep'in Dünya halı üretiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Topçuoğlu, "Bunlarla birlikte Gaziantep çok hızlı bir gelişme gösteriyor. Beş OSB Gaziantep'e yetmiyor ve şimdi altıncısının hazırlıklarına çalışmalarına başladık. Kilis ile ortak bir OSB kurma çalışmamız var. Bu OSB'nin özelliği İskenderun Körfezi'ne çok yakın olması. Buradan da Hassa- Dörtyol Tünel Projesi ile limana olan uzaklığı 190 kilometreden 107 kilometreye düşüreceğiz. Ortak kurulacak OSB yalnız iki şehrimize değil bütün bölgeye hitap edecek. OSB'lerde şuan 850 sanayi tesisi faaliyet gösteriyor ve 140 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Yeni kurulacak OSB ile birlikte bu sayı bini geçecek ve istihdamın 200 bine ulaşmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet Başkanı Salih Taşdirek de Gaziantep'te olmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydederek şöyle konuştu:

"Gezi kapsamında dün Şanlıurfa'da ziyaretlerde bulunduk. Bugün Gaziantep'teyiz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Gezi sayesinde ileriye dönük iş bağlantıları olacak. İş ve ortaklık tabi ki önemlidir ama dostluk da çok önemlidir. Bizler Gaziantep ile dost olduk. Bu dostluğumuzu ve hemşeriliğimizi ilelebet sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından heyette bulunanlar Başkan Topçuoğlu'na yöresel hediyeler sundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TOBB Türkçe Konuşan Girişimcilerden Gso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement