Trabzon'da Sağlık Yatırımları Bir Bir Hizmete Sokuldu - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Sağlık Yatırımları Bir Bir Hizmete Sokuldu

Trabzon\'da Sağlık Yatırımları Bir Bir Hizmete Sokuldu

Trabzon’a sağlık alanında yapılan yatırımlar bugün düzenlenen törenlerle bir bir hizmete sokuldu.

22.02.2014 17:54

Trabzon'a sağlık alanında yapılan yatırımlar bugün düzenlenen törenlerle bir bir hizmete sokuldu.

İlk olarak sabah saatlerinde 9'u Sağlık Bakanlığı ve 2'si İl Özel İdaresi olmak üzere Trabzon'a hibe edilen toplam 11 yeni ambulansın dağıtım töreni gerçekleştirildi. Maliyetleri yaklaşık 2,5 milyon TL'yi bulan 11 adet ambulansın valilik binası önündeki teslim töreninde bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'da sağlık alanında çok güzel gelişmelerin olduğunu söyledi. Öz "Trabzon doğusundan batısına sağlık yatırımları konusunda bütün Türkiye ile birlikte önemli değişim dönüşüm ve gelişim yaşıyor. Bu yatırımlarda hayırsever işadamlarımızın da katkıları var. Türkiye'de ve Trabzon'da bu alanda yapılacak işlerin sonu yok. Yapılan her yatırım Türkiye'nin sağlık hizmeti alanında yeni bir çağa atladığını gösteriyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun ise, "Bugün burada mevcut ambulanslarımıza 11 tane daha ambulans eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız burada sağlık hizmetlerinde verimliliği, sürati ve hızlılığı arttırabilmek ve vatandaşa erişimi kolaylaştırabilmektir. Bu ambulanslarla ilimizde 32 olan ambulans sayısı 43'e çıktı. 43 araçlık aktif ambulans sistemi çok üs düzey bir sistemdir. Bu ambulanslarımızı ve diğer ekipmanlarımızı hastalarımızın hizmetinde en verimli şekilde kullanacağız. Devletimize Allah zeval vermesin" diye konuştu.

Vali Öz ve Müsteşar Tosun beraberindekilerle daha sonra Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde bazı birimlerin açılışını gerçekleştirdi. Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin acil servisi ile eski ameliyathanenin hasta servisine dönüştürülmesiyle yapılan törende genel hasta servisinin açılmasına katkı veren hayırsever işadamı Aziz Ak'a plaket verilirken, Vali Öz, müsteşar Tosun ve beraberindekilerle hastaneyi gezerek servislerde kalan hastaları ziyaret etti.

Son olarak Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayırsever işadamları iş adamları Turgut Aydın ve Ömer Burhanoğlu tarafından yaptırılan servislerin açılışını yapan Vali Abdil Celil Öz ve Müsteşar Nihat Tosun, serviste yatan hastaları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundular.

Vali Öz, katkılarından dolayı hayırsever işadamı Ömer Burhanoğlu'na plaket takdim ederken, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun da bir diğer hayırsever işadamı Turgut Aydın'a plaketini sundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Sağlık Yatırımları Bir Bir Hizmete Sokuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement