Trafik ve Kasko Sigortasında Doğru Bir Seçim Yaparak %47 Fiyat Avantajı Elde Etmek Mümkün - Son Dakika
Basın Bültenleri

Trafik ve Kasko Sigortasında Doğru Bir Seçim Yaparak %47 Fiyat Avantajı Elde Etmek Mümkün

Trafik ve Kasko Sigortasında Doğru Bir Seçim Yaparak %47 Fiyat Avantajı Elde Etmek Mümkün

Araç sahipleri için yapılması zorunlu olan trafik sigortası ve isteğe bağlı yapılan kasko sigortası, araçları ve sahiplerini kaza sonrası oluşacak maddi kayıplara karşı koruyor.

25.05.2015 17:59

Araç sahipleri için yapılması zorunlu olan trafik sigortası ve isteğe bağlı yapılan kasko sigortası, araçları ve sahiplerini kaza sonrası oluşacak maddi kayıplara karşı koruyor. Trafik sigortası ve kasko fiyatları, aracın özelliklerine ve sigorta şirketlerine göre önemli oranlarda farklılık gösteriyor.

Online sigorta broker'ı Koalay.com'un verilerine göre trafik sigortası için verilen fiyat tekliflerinin en yükseklerinin ortalaması ile en düşüklerinin ortalaması arasında 550 TL'ye varan fiyat farkı ortaya çıkıyor. Bu bilgilere göre araç sahipleri farklı sigorta şirketlerinin trafik sigortası poliçesi tekliflerini değerlendirerek %47'ye varan oranda fiyat avantajı elde edebiliyor.

Kasko sigortasında ise 704 TL fiyat farkı ve %33'e varan fiyat avantajı dikkat çekiyor. Birden fazla sigorta şirketinden poliçe teklifi alan araç sahipleri, trafik sigortası ve kasko poliçesi giderlerini ciddi oranda düşürebiliyor.

Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit şunları söylüyor;

"Ülkemizde kaskolu araç sayısının düşük olmasının nedenlerinin başında kasko fiyatlarının yüksek olarak algılanması geliyor. Araç sahiplerinin önemli bir çoğunluğu trafik sigortası ve kasko tekliflerini çalıştıkları acenteden almakta. Her acente birden fazla sigorta şirketine ait poliçe tekliflerini müşterisine sunamıyor. Araç sahipleri bu sebeple farklı bir sigorta şirketinin çok daha uygun önerisini değerlendirme fırsatı bulamıyor. Koalay.com'dan farklı sigorta şirketlerinin poliçe tekliflerini alabilmek mümkün. Bu sayede araç sahiplerine trafik sigortası için %47'ye kasko için %33'e varan fiyat avantajı sunabiliyoruz"

Koalay'ın verileri incelendiğinde Türkiye'de trafik ve kasko sigortası yaptırma alışkanlıkları hakkında da ilginç veriler ortaya çıkıyor. Koalay'da kasko ve trafik sigortası yaptıranların %71,4'ü erkek, %22,3'ü kadın, %6,3'ü şirketler olarak görülmekte. Trafik sigortası yaptırma oranlarına bakıldığında erkekler %72,6, kadınlar %20,9, şirketler ise %6,5 oranlarıyla gerçekleşmiş bulunuyor. Koalay.com'da kasko yaptırma oranlarına bakıldığında erkekler %68,5, kadınlar %25,7, şirketler ise %5,8 oranında kasko yaptırmış bulunuyor.

Koalay'dan kasko sigortası poliçesi yaptıranların yaş dağılımına bakıldığında en fazla 28-37 yaş aralığı dikkat çekiyor. Koalay.com'da en çok poliçe satılan şehirler sırasıyla; %35 İstanbul, %8 Ankara, %7 İzmir, %4 Kocaeli ve %3 Antalya olarak görülüyor. Diğer şehirler geriye kalan %43'lük kısmı oluşturuyor.

İstanbul verilerine bakıldığında; Maltepe, Kadıköy ve Ümraniye bölgelerinde yaşayanlar en fazla kasko sigortasını yaptırırken, trafik sigortasını en fazla Kadıköy, Üsküdar ve Ümraniye bölgelerinde yaşayanlar yaptırıyor.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Trafik ve Kasko Sigortasında Doğru Bir Seçim Yaparak %47 Fiyat Avantajı Elde Etmek Mümkün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement