TSK Elazığ Garnizon Ormanı'na Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

TSK Elazığ Garnizon Ormanı'na Fidan Dikildi

TSK Elazığ Garnizon Ormanı\'na Fidan Dikildi

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü arasında Mart ayında yapılan protokol kapsamında Garnizon Ormanı’na fidan dikildi.

02.04.2014 14:20

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü arasında Mart ayında yapılan protokol kapsamında Garnizon Ormanı'na fidan dikildi.

Kaynakların zenginleştirilmesine katkı sağlamak maksadıyla yürütülen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Ormanları kurulması ve teraslama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması kapsamında 8. Kolordu Komutanlığı ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü arasında 15 Mart'ta Elazığ'da bulunan askeri arazilerin ağaçlandırılmasına yönelik imzalanan protokol ile TSK Elazığ Garnizonu Hatıra Ormanı'na fidan dikildi. Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli 160 hektar arazinin orman çitiyle çevrilen 5 bin 540 metre ormanlık alanda gerçekleştirilen fidan dikim törenine Vali Vekili Tarık Bahadır, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, İl Jandarma Alay Komutanı Sefer Resuloğlu, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, kuraklığın ve küresel ısınmanın ormanların önemini arttırdığını söyledi. Polat, Elazığ'ın ve bölgenin yeşil alan oranını arttırmak için çalışmalara bundan sonraki süreçte de devam edeceklerini vurguladı.

Kurmay Albay Metin Salgır ise yaptığı konuşmada fidan dikmenin yeterli olmayacağını, dikilen fidanların bakımı için de gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri kendi isimlerinin yer aldığı fidanları dikti.

Garnizon Ormanı'nın 2013 yılı Nisan ayından itibaren 70 hektarlık kısmı teraslandı ve ormana 2013 yılı Kasım ayında toplam 27 bin 500 adet fidan dikildi. Arazinin geriye kalan 90 hektarlık kısmındaki teraslama faaliyeti devam ediyor. Bu alanda yıl sonuna kadar 50 bin fidanın dikilmesi planlanıyor. 2014 yılında TSK Garnizon Ormanı'ndaki fidan sayısının 75 bini geçmesi hedefleniyor. Dikilen fidanların su ihtiyacının karşılanması maksadıyla arazi etüdü sonucunda ormanın kuzey ve güney noktalarında sulama maksatlı 200 metre derinliğinde 2 adet sondaj kuyusu açıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TSK Elazığ Garnizon Ormanı'na Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement