Ttnet Girişimcileri Silikon Vadisi Turunu Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Ttnet Girişimcileri Silikon Vadisi Turunu Tamamladı

"TTNET Teknoloji Vadisi" programının ve Sabancı Üniversitesi ön kuluçka merkezi SUCOOL'un 5 girişimcisi, Silikon Vadisi turunu tamamladı.

09.07.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silikon Vadisi'ndeki şirketlerin başarı hikâyelerini ilk elden dinleme, yatırımcı ve hızlandırıcı programlara projelerini tanıtma ve geribildirim alma imkânı bulan girişimciler, dünya devleriyle tanışmanın heyecanıyla Türkiye'ye döndü.

Türkiye'nin lider internet şirketi TTNET'in, dijital ekosistemini büyütme vizyonu doğrultusunda desteklediği 5 girişimcinin, Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) işbirliğiyle yaptıkları Silikon Vadisi turu sona erdi. İki haftalık gezi sırasında girişimciler, Silikon Vadisi'nde teknoloji ve internet dünyasının liderleri ile tanışarak deneyimlerinden yararlanma ve kendi iş fikirlerini anlatma şansı yakaladı.

İlk durakları Etohum San Francisco konferansı olan girişimciler, bu ziyaretin ardından Stanford Üniversitesi'nin hızlandırıcısı Startx, 500 Startups, Founder Institute ve Plug & Play hızlandırıcılarını ziyaret etti. Google, Twitter ve Skype gibi internet dünyasının lider şirketlerini de görme fırsatı bulan girişimciler, dünyanın en iyi tasarım firması olarak seçilen IDEO'da atölye çalışmasına katıldı. Ayrıca girişimciler, Eventbrite, Evernote, Flipboard, New Relic, Goodeggs'in aralarında olduğu start-up şirketlerini ziyaret ederek, ilk elden bilgi alma şansına da sahip oldu.

Tur kapsamında SUCOOL tarafından Silikon Vadisi'nde, 50'ye yakın girişimci ve yatırımcının katıldığı ve girişimcilerin projelerini tanıtıp geri bildirim alma şansı buldukları bir demo günü de düzenledi. Girişimciler yaptıkları projelerin benzerlerini yapan firmaların CEO'larıyla tanışıp mentorluk alma şansını yakaladı. Bunun yanında dünyanın en iyi girişim hızlandırıcılarından olan YCombinator, Angelpad, Techstars'ın kurucularının katıldığı ve girişimcilik alanında dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alan Fundingv2 konferansına da katılma fırsatı bulan girişimcilerden Oğuzhan Urulu şunları söyledi: "Silikon Vadisi turu beklediğimizin çok üzerinde yoğun ve keyifli geçti. Start-up şirketlere yaptığımız ziyaretler, büyük şirket gezileri, kuluçka ve hızlandırma merkezleri incelemelerimiz bizlere girişimlerimizi nasıl daha iyi hale getirmemiz gerektiği konusunda önemli bir vizyon kazandırdı. Geniş alana yayılmış girişimcilik kültürü olan Silikon Vadisi, Türk girişimcisi ve yatırımcısı için çok değerli bir model. Özgün ve çalışkan girişimcilerin, cesur ve girişimcilik ekosistemine hâkim yatırımcılar ile buluştuğunda büyük fikirlerin, değerlerin ve şirketlerin ortaya çıkabileceğini gördük. Kendim ve ekibim adına TTNET'e ve SUCOOL programına çok teşekkür ediyorum."

Girişimcilere Silikon Vadisi turu boyunca eşlik eden ve mentorluk yapan, 500 Startups'ın düzenlediği girişim finansmanı dünyasının en önemli etkinliklerinden Premoney Konferans'ına da katılma fırsatı bulan Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu ve SUCOOL Önkuluçka Merkezi Direktörü Kutlu Kazancı, dünyanın dört bir tarafından devletlerin ve teknoloji firmalarının Silikon Vadisi'ndeki inovasyon kültüründen faydalanmak için ofis açtıklarını, işbirlikleri başlattıklarını ve yatırımlara başladıklarını belirterek, "Silikon Vadisi'nde çok sayıda iyi pozisyonlara gelmiş Türk mühendisler, girişimciler ve yatırımcılarla da bağlantı kurma şansı bulduk, faydalanılacak müthiş bir potansiyel var" diye konuştu.

TTNET'in ülke ekonomisinin kalkınmasında büyük önem taşıyan girişimcilik ekosistemini destekleme çalışmalarının en yeni örneği olan Silikon Vadisi turuna katılan girişimciler ve projeleri şöyle:

· Ali Can Akdeniz, Yeşil sertifikalı ürün ve tedarikçi listeleme portalı projesi, Greenoscope

· Anıl Topal, Bireysel otomobil kiralama platformu projesi, Maşinga

· Hasan Gökhan Demirhan, Kurumsal veri arama motoru projesi, 6LT

· Kadir Haspalamutgil, Akıllı ev aydınlatma çözümü, Evrika

· Oğuzhan Urulu, TTNET Teknoloji Vadisi programı kapsamında, sesli sosyal ağ projesi, Whispto

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ttnet Girişimcileri Silikon Vadisi Turunu Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement