Tümsiad Genel Başkanı Sert Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tümsiad Genel Başkanı Sert Açıklaması

"Türkiye'nin ihracat rakamlarını kırdığı bir dönemde, çok güzel yükselişe geçtiği bir dönemde, çok sıkıntılı olaylarla karşı karşıya getirilmek istendi. Bunu ağırbaşlılıkla planlı bir şekilde aşmayı bildi" "(Mısır'da ordunun yönetime el koyması) Sivillerin işbaşından hiçbir gerekçe olmadan alınması, askeri idarelerin oralarda hüküm sürmesi söz konusu. Bunları bizim Türkiye'deki demokrasiye inanmış insanlar olarak kabul etmemiz mümkün değil"

03.08.2013 21:53

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, " Türkiye'nin ihracat rakamlarını kırdığı bir dönemde, çok güzel yükselişe geçtiği bir dönemde, çok sıkıntılı olaylarla karşı karşıya getirilmek istendi. Bunu ağırbaşlılıkla planlı bir şekilde aşmayı bildi" dedi.

Derneğin Erzurum Şubesi tarafından bir lokantada verilen iftar programı için kente gelen Sert, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, bunu el birliği, gönül birliği ve işbirliğiyle aşmak gerektiğini söyledi.

İnsanların birbirinin elini tutması gerektiğini vurgulayan Sert, "Türkiye'nin ihracat rakamlarını kırdığı bir dönemde, çok güzel yükselişe geçtiği bir dönemde, çok sıkıntılı olaylarla karşı karşıya getirilmek istendi. Bunu ağırbaşlılıkla planlı bir şekilde aşmayı bildi. Güçlü iradesiyle devletimizin güçlü tespitleriyle bunu aşma fırsatı oldu. Gerçekten Türkiye son zamanların parlayan bir yıldızı" diye konuştu.

Yakın dönemde 54 civarında ülkeye gittiklerini anlatan Sert, şunları kaydetti:

"Bütün ülkelerin fotoğrafını çekme, ülkelerdeki siyasi yapıları inceleme fırsatını bulabiliyoruz. Oradaki alınan kararları, devlet sistemini, hükümet sistemini, STK'ların sistemini, iş dünyasının sistemini görme fırsatına sahip olabiliyoruz. Bunları görürken, Türkiye ile de kıyaslıyoruz. Kıyaslarken de aynı zamanda bir akademik gözlükle bir ticari gözlükle bir iş adamı gözlükleriyle incelemeye çalışıyoruz. Böyle noktalardan baktığımız zaman Türkiye'nin yükselen değer olduğunu hep gözlemledik. Batı ülkesinde de duran bir ekonominin yani yüzde 0,2 gibi büyüyen 0,1 gibi büyüyen yüzde 1 bile etmeyen ortalama büyüklüklerde giden bir Avrupa'nın yaşlanmış, koşuşturacak hali kalmayan bir Avrupa'nın ya da dünya ekomisinde olduğunu görmekteyiz. Bu arada şahlanan, giden bir Türkiye'nin de gözlemini ve tespitini yapabiliyoruz. Bunlar çok önemli şeyler. Tabii böyle yerinde duramaylan bir ülkenin üzerinde mutlaka birçok insanın hesap yapması normaldir."

Türkiye'nin çok iyi noktaları yakaladığını anlatan Sert, "Çok zor geçilecek alanları kolay geçti ve iyi noktalar yakaladı. Son zamanlarda görüyorsunuz Mısır'daki olaylar, milyonlar sokaklarda. Darbeyle birlikte gelmiş, gasbedilmiş haklar var. Sivillerin işbaşından hiçbir gerekçe olmadan alınması, askeri idarelerin oralarda hüküm sürmesi söz konusu. Bunları bizim Türkiye'deki demokrasiye inanmış insanlar olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil" değerlendirmesinde bulundu.

"2050 yılının süper gücü Türkiye olacak"-

Mısır'ın az uzağında Tunus'taki olaylardan bilgisi olduğunu ifade eden Sert, Afrika'da kasıp kavurmaya çalıştıkları bir sistemin, sömürü düzenin olduğunu ve bunun hep Batılıların yapmış olduğu oyunlar olduğunu ifade etti.

Türkiye'den ümit bekleyen ülkeler olduğunun altını çizen Sert, Amerika'ya düzenlenen ziyarette Dışişleri Bakanlığı konutunda Amerika'nın ikinci başkanın açıklamasında, 'Gelecek Yüz Yıl' isimli bir kitaptan bahsettiğini ve o gelecek yüzyıl içerisinde parlayan ülkelerin arasında Türkiye'nin olduğunu ve 2050 yılının süper gücünün Türkiye olacağını söylediğini belirtti.

Sert, Türkiye'nin Gezi Parkı odaklı gelişmelerden hemen önce ataklar yaptığını, 3. boğaz köprüsü, 3. havaalanı projesi, nükleer enerji santralenin imzasını attığını, o günlerde bir de çözüm sürecini başlattığını ancak bunu dünya ülkelerinin çekemediğini söyledi.

Bir gazetecinin, muhalefetin siyasetin güçlü olmasının iş dünyası üzerine etkisine ilişkin soruyu Sert, "Halkın ağırbaşlı ve vakur değerlendirmeleri çok önemli. Muhalefetten çok istikbal bekliyorsa ülke insanı, muhalefeti güçlendiriyor ve yürütüyor. Bugün muhalefette ciddi muhalefet görevini çok göremiyoruz. Biz de iş dünyası olarak tasvip etmiyoruz. İş dünyası için güçlü politikalar ürütecek, güçlü projeler ortaya koyacak. O zaman muhalefet hepimizin işine yarar. Ama gerçekten bir sıkıntı var, dar eksenli çalışmalar var. Biz kendimizi aşmamız lazım. İktidarı da muhalefet kadar güçlü yapmamız lazım, muhalefeti de iktidar kadar güçlü yapmamız lazım" şeklinde yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kredi kartı kullanmayın" uyarısına ilişkin soruyu da Sert, "Bankalar bankacılığını yapsa ordu orduluğunu yapsa bürokrasi bürokrasiliğini yapsa siyasetçi siyasetçiliğini yapsa sıkıntı kalmaz Türkiye'de" ifadesini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tümsiad Genel Başkanı Sert Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement