Tümsiad Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Tümsiad Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) "Türkiye'nin en büyük işveren derneği, STK'sı durumunda olan ve kısa zaman önce görevi bırakan başkanı biliyorsunuz çıktı, 'Ben bir paralel devlet görmüyorum' dedi, böyle bir açıklama yaptı.

31.01.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'nin en büyük işveren derneği, STK'sı durumunda olan ve kısa zaman önce görevi bırakan başkanı biliyorsunuz çıktı, 'Ben bir paralel devlet görmüyorum' dedi, böyle bir açıklama yaptı. Aslında bal gibi görüyor, görüyor da bunu söylemek, itiraf etmek işine gelmiyor. Kimbilir onun da belki bir montajı vardır, onunla ilgili de belki bir şantaj vardır" dedi.

Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Peygambere ve tüm Müslümanlara hakaret eden" karikatürleri pervasızca yayımlayan gazetenin, 4-5 yıl önce bir savcıyla ilgili çok ağır hakaretler ettiğini, ağır manşetler attığını ancak bugünlerde aynı gazetenin aynı savcıya sahip çıktığını, 2 gün üst üste sayfalarında yer verdiğini anlattı.

"O savcı da çıkmış 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptıklarını utanmadan sıkılmadan itiraf ediyor" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah aşkına hukukta, burada çok hukukçu vardır, 'Bence' diye bir yaklaşım, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Buradan adalet doğabilir mi? Bir hukuk devletinde 'Bence' diyerek, şahsi duygularını, şahsi çıkarlarını, mensubu olduğu örgütü öne çıkaran bir savcı, o koltukta kalamaz, pişkin bir şekilde çıkıp konuşamaz. Bu, darbenin apaçık itirafıdır. Bu açıklamalar, ihanetin, illegal örgütlenmenin apaçık itirafıdır. Hep söylüyorum yargı, en başta içindeki Haşhaşileri temizlemeli, en başta bünyesindeki zehri atmalıdır. Ben, yargının o samimi, dürüst mensuplarını asla bunlarla bir tutamam, onlar bu işin istisnasıdır. Ama bu Haşhaşilerin içlerinde olduğunu zaten biliyorlar. Ben de buna inanıyorum. Çünkü zarar gören sadece yargımız değil, zarar gören Türkiye."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savcıların, hakimlerin Twitter'dan, gazete sayfalarından, adliye önlerinden keyfi açıklamalar yaptığını dile getirerek, "Dünyanın neresinde bunun bir örneği var ya? Böyle bir şey olabilir mi? Sen anarşist misin? Nasıl olur da bir savcı olarak adalet sarayının önünde broşür dağıtırsın ya? Böyle bir şey biz hayatımızda yaşamadık, görmedik. Öğrencilik yıllarımızda bu tür şeyleri biz okulların önünde broşür dağıtırdık ama sen savcısın ya sen nasıl böyle şeyleri dağıtırsın? Burada da zihinsel bir rahatsızlığın içine girdiği belli. ya ver de birileri yapsın bunu. Yani adam mı kalmamıştı, ver de birileri yapsın bu işi. Sen niye yapıyorsun? Merak ediyorum, acaba bu ülkenin savcıları, hakimleri bu durumu vicdanlarına nasıl izah ediyorlar?" diye konuştu.

Rafa kaldırılmış bazı dosyaların raftan indirildiğini, üzeri örtülmüş bazı hadiselerin üzerindeki tozun temizlendiğini, ancak cinayetler, kumpaslar, yapılan zulümlerin yanı sıra hukuk cinayetlerinin ortaya çıktığını belirten Erdoğan, "İşte bütün bunlara rağmen birileri hala çıkıp bu paralel yapıyla, bu örgütle el ele, kol kola iş tutuyorsa, onlara da yazıklar olsun" dedi.

-"Paralel yapı montaj konusunda usta"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "paralel yapı"nın montaj konusunda usta olduğunu ve kendisinin Somali'de çocuklara dağıttığı bir boyama kitabının kapağına montaj yapıp sosyal medyaya sürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu

"Yetmemiş, bu montajı ana muhalefet partisi başkanının eline tutuşturmuşlar, 'Sen bunu kürsüden salla dur. Artık seçimler yaklaşıyor, salla tutar' demişler. Tabii o da bunlara uymuş. Dün Kırşehir'de de söyledim 'Klavuzu karga olanın...' dedim. Evet, böyle dedim. Yahu bu kaç oldu? Eline tutuşturulan sahte belgeleri, yalan yanlış bu tür notları kaçıncı defadır kürsüden sallıyor. ya bir montaj oradan film izletiyor veyahut da bu tür şeyleri sallayıp duruyor. Üniversite sınavlarıyla ilgili sahte bir maili gösterdi, rezil oldu. Kayseri'yle ilgili sahte belgeleri gösterdi, yargı kararlarını verdi, rezil oldu ama tazminat nedeniyle hakitaten Kayseri sucuğa doydu. Bu arada ben de çok dava kazandım onu da söyleyeyim yani. Biraz daha diyorum biriksin de biz de artık şöyle büyük bir meydanda bu tür bir dağıtım mı yaparız, yoksa fakir fukara, garip gurebanın olduğu bir vilayette bir çalışma mı organize ederiz, edeceğiz."

-"Bunlar 24 saat içerisinde hükümet devirir, hükümet kurarlardı"

Başka çevrelerden de "paralel yapı"yla iş tutan, ona kol kanat gerenler olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en büyük işveren derneği, STK'sı durumunda olan ve kısa zaman önce görevi bırakan başkanı biliyorsunuz çıktı, 'Ben bir paralel devlet görmüyorum' dedi, böyle bir açıklama yaptı. Duydunuz değil mi? Okumuşsunuzdur. Aslında bal gibi görüyor, görüyor da bunu söylemek, itiraf etmek işine gelmiyor. Kimbilir onun da belki bir montajı vardır, onunla ilgili de belki bir şantaj vardır. Öyle bir cesaret, öyle bir basiret yok. Çünkü bunların zaten huyu bu. Sizinle karşı karşıya geldikleri zaman hemen böyle elleri ovuştururlar, 'Nasılsınız, iyi misiniz, hoş musunuz?' filan falan bunları sorarlar. İşte 'Evde mantıya bekliyoruz. Akşam yemeğine bekliyoruz. Kahvaltıya bekliyoruz' derler.

Bunlar hep iyi güzel de ama kalkıp sen bu ülkenin Cumhurbaşkanına saygısızlık yaparsan, Başbakanına saygısızlık yaparsan, hükümetine saygısızlık yaparsan, bunun cevabını öyle veya böyle alırsın. Çünkü bunlar bir kere olmadı, iki kere olmadı, üç kere olmadı, defaatle oldu ve biz her defasında 'Acaba düzelirler mi? Acaba dürüst olurlar mı?' hep bunu gayreti içinde olduk. Olmadılar. Çünkü bunlar, şuna alışmışlar, bunlar 24 saat içerisinde hükümet devirir, hükümet kurarlardı, bunu biliyorlar. Ama o devirler artık eski Türkiye'de var, yeni Türkiye'de bunlar yok. Bunlar, işine geleni görürler, işine gelmeyeni görmezler. Bunlar başörtüsünü görüyorlardı, imam hatip liselerini görüyorlardı ve bunlarla ilgili özel raporlar hazırlamışlardır. Kesintisiz eğitim zulmünü görüyorlardı ama yüksek faizi hiçbir zaman görmediler. Niye? Oradan besleniyorlar. Reel yatırım dediğin zaman eh sallana sallana ama finans sektörü dediğin zaman koşarak. Çünkü para orada, büyük para, büyük imkanlar orada. Kendi cebinden koyduğu parayla değil, önce pompaya biraz su dolduruyor ondan sonra bol bol basıp oradan istediği kadar suyu çekiyor. Niye? E mevduat dediğin olay bütün vatandaş, fakiri de orta hallisi de hepsi oraya parayı akıtıyor nasıl olsa."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de batık bankalar sendromu yaşandığını hatırlatarak, kimi rivayete göre 26 milyar dolar, kimi rivayete göre 40 milyar dolar, faiziyle hesaplandığında 100 milyar doları aşan bir meblağ ortaya çıktığını kaydetti.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tümsiad Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement