Tunus'taki Otel Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Otel Saldırısı

Tunus Sağlık Bakanlığı, Susa kentindeki bir otele geçen cuma düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerden 25'inin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

29.06.2015 22:49

Tunus Sağlık Bakanlığı, Susa kentindeki bir otele geçen cuma düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerden 25'inin kimliğinin tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terör saldırısında yaşamını yitiren 38 kişiden 25'inin kimliğinin tespit edildiği kaydedilerek, bu kişilerden 17'sinin İngiliz, 2'sinin Alman, 3'ünün İrlanda, diğerlerinin ise Belçika, Portekiz ve Rus asıllı olduğu belirtildi.

Ayrıca saldırıda yaralanan ve Susa'daki sağlık kurumlarında tedavi gören 39 kişiden 33'ünün taburcu edildiği, 6'sının ise psikolog destekli tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

Öte yandan Tunus İçişleri Bakanlığı, "terörist" olduğu gerekçesiyle aranan iki kişinin fotoğraflarını dağıtarak, vatandaşlara söz konusu şahısların görülmesi halinde emniyet güçlerine haber vermesi çağrısında bulundu.

Fotoğrafları dağıtılan şahısların, geçen cuma Susa'da yaşanan olay ya da başka bir olayla ilgisi olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tunus'un Susa kentindeki bir otele geçen cuma günü düzenlenen saldırıda, aralarında turistlerin de bulunduğu 38 kişi ölmüş, 39 kişi yaralanmıştı. Uluslararası kamuoyunda infiale neden olan saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Otel Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement