Türel, "Konyaaltı'nı CHP ve MHP'ye Rağmen Halka Açacağız" - Son Dakika
Yerel

Türel, "Konyaaltı'nı CHP ve MHP'ye Rağmen Halka Açacağız"

Türel, "Konyaaltı\'nı CHP ve MHP\'ye Rağmen Halka Açacağız"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı’nı CHP ve MHP’ye rağmen sahipsiz bırakmayacaklarını ve halka açacaklarını söyledi.

18.05.2014 13:28

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı'nı CHP ve MHP'ye rağmen sahipsiz bırakmayacaklarını ve halka açacaklarını söyledi.

Akdeniz Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu'nda katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı sahilinin halka ücretsiz olarak açılacağın söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisindeki on yıllık yetki yerine Belediye Encümeninin 3 yıllık yetkisini kullanacaklarını ifade eden Türel, planladıkları gibi 7 bin şezlongu, 3 bin 500 şemsiye ve sehpayı ücretsiz olarak vatandaşın emerine sunacaklarını kaydetti. Türel, WC ve duşlardan hiçbir ücret alınmayacağını belirtti.

CHP VE MHP HİZMET ETTİRMEYİZ DEDİ

Kendilerinin, Konyaaltı'nı halka açmak için Büyükşehir Belediye Meclisinden 10 yıllık yetki istediklerini hatırlatan Türel, "Biz hizmeti yapmak için 10 yıllık yetki almak istediğimizde, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve MHP'li Belediye Meclis Üyeleri ittifak yaparak, sayısal çoğunluklarını kullanarak bize, 'Sen bu hizmeti yapamazsın' demişler ve gereken yetkiyi vermemişlerdir. Biz bütün hazırlıklarımız yapmışız, Konyaaltı'nı halkımıza açık ücretsiz olarak her türlü hizmeti vermek üzere yetki istemişiz ama bir bakıyorsunuz Büyükşehir Meclisinde CHP ve MHP 'hayır sen bu hizmeti yapamazsın' diyor. Hani biz halk için seçilmiştik. Hani biz halka hizmeti önemsemiştik. Ne oldu" dedi.

CHP KENDİ GİRİŞİMİNİ REDETTİ

Konyaaltı sahilinin tahsis talebini CHP'li Mustafa Akaydın'ın 21 Şubat tarihinde yaptığını hatırlatan Menderes Türel, "Konyaaltı'nın tahsis talebini Milli Emlak Müdürlüğü'ne 21 Şubat tarihinde CHP'li Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin talebi nisan sonunda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülmüş ve Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis yapılmıştır. Geçmişte CHP'nin burada hizmet yapalım diye talep ettiği Konyaaltı sahili seçimlerden sonra Büyükşehir'de AK Parti olunca yine CHP'li Meclis üyeleri tarafından hizmet edilemez hale getirilmek istenmiştir. Bunu nasıl yorumlayabilirsiniz." MAZERETLERİN ARKASINA SAKLANMAYIZ

Kendilerinin mazeretlerin arkasına hiçbir zaman sığınmayacağını, amaçlarının hizmet etmek olduğunu belirten başkan Türel, "Biz çözüm üreten belediye olacağımızı seçimlerden önce söylemiştik. Büyükşehir Meclisi bu yetkiyi bize vermedi diye bu mazeretin arkasına sığınarak Konyaaltı'nı sahipsiz bırakamayız. Konyaaltı'nı çöp dağlarına teslim edemeyiz. Konyaaltı Belediye Başkanı bizzat kendisi ret oyu kullanarak, Konyaaltı'nı kaderine terk eden CHP'lilerin içerisinde yer almıştır. Biz bunu kabul edemeyiz" şeklinde konuştu.

KONYAALTINDA ENCÜMEN YETKİSİNİ KULLANIYORUZ

Konyaaltı'nda encümen yetkisini kullanacaklarını ifade eden Türel, " Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Antalya'ya bizim yapmak istediğimiz hizmetleri gasp etmek isteyenlere karşı gereken tedbirleri aldık. Şimdi encümen kararıyla Konyaaltı sahilinin Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi hususunda gereken izni almak suretiyle burada Büyükşehir Meclisi yetkisindeki 10 sene yerine, encümen yetkisindeki 3 senelik yetkiyi kullanarak yine Konyaaltı'nda ücretsiz hizmetleri en iyi şekilde vereceğiz. Bizim için Antalya önemli, Antalyalı önemli" dedi.

Türel, Antalya Defterdarlığı'nın yıllık 1 milyon 80 bin lira kira bedeli gibi ağır şartları gerekli her türlü fedakarlığı yapıp halka yansıtmama kararı aldıklarını ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türel, 'Konyaaltı'nı CHP ve MHP'ye Rağmen Halka Açacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement