Turizm Haftası'nda Kültür Kaynaşması - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası'nda Kültür Kaynaşması

Fethiye'de 39. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Yörükler ve Rusya'dan gelen dans ekibi aynı müzikte oynayıp yeni turizm sezonuna "merhaba" dedi.

15.04.2015 20:07

Fethiye'de 39. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Yörükler ve Rusya'dan gelen dans ekibi aynı müzikte oynayıp yeni turizm sezonuna "merhaba" dedi.

Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen etkinlikte, Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen dernekleri etkinlik alanına kıl çadır kurdu. Geleneksel kıyafetleriyle kıl çadırda oturan dernek üyeleri, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikte konuşan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'yi her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

İlçenin dünyada eşi benzeri olmayan güzellikleri bünyesinde barındırmasıyla farklı turist profillerine hitap ettiğini kaydeden Çalık, bölgenin alternatif sportif aktivitelerde de farklı imkanlar sunduğunu belirtti.

Çalık, hedeflerinin bu değerleri turizmin hizmetine sunarken zarar vermeden geliştirip, marka değeri kazandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu konuda müşteri memnuniyetinin önemli olduğuna değinen Çalık, şöyle konuştu:

"Gelen turistlerin bu memleketten memnun ayrılması, dostlarına tavsiye etmesi ve tekrardan gelmeyi düşünmesi markalaşma sürecinin en önemli özelliği. Bunu sağlamak üzere hizmet, çevre ve ortam temizliği, hijyen ve insan ilişkileri önem taşıyor. Bu faaliyetleri yürütürken önümüze çıkan en önemli sorun ise sezonun kısa olması. Burada temel hedefimiz bu sezonu mümkün olduğu kadar genişletmek.".

Çalık, geçen yıl olduğu gibi bu sezonda hanutçulukla mücadeleye devam edeceklerini, gürültü ve çevre kirliliğinin de önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

- "En çok İngilizler tercih ediyor"

Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Güler Uymaz ise geçen yıl Muğla'ya yurt dışından 3 milyon 303 bin turist geldiğini, gelen turstlerin ülke bazındaki sıralamasında ise yüzde 42'lik oranla İngiltere'nin ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Uymaz, İngiltere'yi sırasıyla Rusya, Hollanda, Almanya ve Polonya pazarlarının takip ettiğini bildirdi.

Fethiye'nin geçen yıl 650 bin yerli, 650 bin ise yabancı turist olmak üzere 1 milyon 300 bin misafir ağırladığına işaret eden Uymaz, bölgede Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş 170 seyehat acentasının hizmet verdiğini kaydetti.

Uymaz, turizm işletme belgeli 65 tesiste 17 bin yatak, turizm yatırım belgeli 15 tesiste ise 3 bin yatak kapasitesi bulunan ilçede, yerel belgeli ve villalar dahil olmak üzere yaklaşık 55 bin yatak kapasite bulunduğuna dikkati çekti.

Geçen yıl single (tekli) ve tandem (ikili) yamaç paraşütü faaliyetinde 92 bin 500 kişinin uçuş yaptığını hatırlatan Uymaz, cip ve minibüs safaride 75 bin kişi, su üstü ve dalış sporlarında 40 bin kişi, ATV safari de 7 bin 500 kişi, atlı doğa sporunda ise 6 bin kişinin faaliyete katıldığını anlattı.

Uymaz, 7 bin 500 yolcu taşıma kapasiteli 170 tekne ile 375 bin kişinin günübirlik tekne turlarına katıldığını sözlerine ekledi.

- Kültür kaynaşması yaşandı

Konuşmaların ardından, Rusya'dan gelen dans ekibi söyledikleri şarkı ve danslarıyla izleyenlerin beğenisini topladı. Daha sonra, Yörük Türkmen derneklerinin üyeleri yerel sanatçı Adem Kazan'ın söylediği türkülerle yöresel oyunları sergiledi.

Yörüklerin oyununa Rusya'dan gelen dans ekibi de de eşlik etti.

Etkinlikte, vatandaşlara ikram da bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası'nda Kültür Kaynaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement