Turizmciler Yemekte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Turizmciler Yemekte Buluştu

İstanbul Valisi Mutlu: "İstanbulumuzda geçen yıl 10 milyon turist sayısını geçme keyfini yaşamıştık. Hep birlikte bunu biraz daha yukarı çıkartarak yeni rekorlar kırmamız gerektiğini düşünüyorum" TUROB Başkanı Bayındır: "Geçtiğimiz günlerde İsrailli sendikaların Türkiye'ye tatil boykotunu kaldırdıklarını.

27.03.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte geçen yıl 10 milyon turist sayısının geçildiğini hatırlatarak, "Hep birlikte bunu biraz daha yukarı çıkartarak yeni rekorlar kırmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Turizm sektörünün temsilcileri, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) Elite World Business Hotel'deki mart ayı geleneksel öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe, İstanbul Valisi Mutlu, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve çok sayıda turizmci katıldı.

Programda konuşan Vali Mutlu, bu geleneksel yemeği düzenlediği için TUROB'a teşekkür etti.

Mutlu, turizm konusunda daha ümitli ve gayretli olunması gerektiğini belirterek, dünyada İstanbul gibi tarih, kültür şehirlerine bakıldığında çok daha fazla turist ağırlandığının görüldüğünü dile getirdi.

Vali Mutlu, şöyle devam etti:

"Bu şehirlerin turizmden çok fazla gelir elde ettiğini biliyoruz. Dolayısıyla koşmamız, katetmemiz gereken önemli bir mesafe var. Bu durumda daha hızlı ve daha fazla yatırım yapmamız lazım. Ama bütün sayıların orantılı artabilmesi için de yapılması gerekli çalışmalar neyse, bununla ilgili koordinasyon da icap ediyor. Turizm sektöründe, dünyanın da konjonktürel durumuyla alakalı olarak zaman zaman iniş çıkışlar yaşanabiliyor. Ama biz geçen yılki rakamlarla kıyasladığımız zaman küçük bir düşüş gözükse de turizmdeki gücümüzü bu yıl da sürdürmeye devam edeceğimizi hissediyoruz. Mutlaka şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yeni yatırımlar yapılacak. Sadece turizmde değil, bu şehrin bütün sektörlerinde yatırımlar yapılıyor."

Burada turizm sektörünün pazarlama, işletme, yatırım ve reklam gücü nedeniyle şehrin tanıtımının yapıldığını ifade eden Mutlu, Türk turizmcilerinin, dünyanın en önemli tanıtım işlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Mutlu, Türkiye'ye gelen turist sayısıyla da bu durumun ortaya çıktığını vurguladı.

Final itibarıyla iyi bir sezon geçirilmesini ümit ettiğini aktaran Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbulumuzda geçen yıl 10 milyon turist sayısını geçme keyfini yaşamıştık. Hep birlikte bunu biraz daha yukarı çıkartarak yeni rekorlar kırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar güzel oteller yapıldığında ve kaliteli hizmet sunulduğunda endişe edilecek bir şeyin olacağını düşünmüyorum. İstanbul'un marka değeri fevkalade yüksek. Zamanın İstanbul zamanı olduğunu hep birlikte söylüyoruz. Eksikliklerine rağmen İstanbul koşmaya ve büyümeye devam edecektir. Bir dünya şehri olarak geçmişinde de böyleydi, gelecekte de böyle olmaya devam edecektir. Burada iyi işbirliği yapmamız gerekiyor. Bu yemekleri de bu işbirliğinin bir göstergesi olarak görüyorum."

"Türkiye'ye 250 bin İsrailli turist gelebilir"

TUROB Başkanı Bayındır ise artık şehirlerin, ülkelerin önüne geçerek tek başlarına daha güçlü markalar haline geldiğini, şehir turizminin, İstanbul gibi metropol ölçeğindeki büyük şehirlerde ağırlık gösterdiğini vurguladı.

Şehir turizminde, şehrin turizm potansiyeli ve çizdiği imajın önemine dikkati çeken Bayındır, şunları kaydetti:

"Bu nedenle, şehrin tüm çekim noktalarının maksimum düzeyde kullanılması gereklidir. Şehrin altyapı ve üst yapıdaki başarısı, havaalanı hizmetleri, ulaşım kolaylığı, restoran ve eğlence merkezlerinin çeşitliliği ve kalitesi, esnafın ve halkın bilinçli yaklaşımı gibi pek çok unsur şehrin imajına etki etmektedir. Bu alanların iyileştirilmesi ve modernleşmesi öncelikle yaşayan insanların refahı ve devamında şehrin kalkınmasında büyük önem taşır. Tabii ki unutulmaması gereken bir nokta da vazgeçilmezimiz olan teknoloji unsurudur. Şehrin online olması ve dijital ortamlara erişim sağlayabilmesi, günümüzde şehri ziyaret eden misafirlerin ve halkın ortak beklentisidir."

Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca açıklanan istatistiklere göre, 2014 ocak-şubat döneminde Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 5.3 artışla 2.5 milyona çıktığını belirterek, rakamların genel olarak öngörülerine paralel seviyede gerçekleştiğini ifade etti.

İsrail ve Suudi Arabistan pazarlarının ümit verdiğini aktaran Bayındır, siyasi kargaşaya karşın Rusya Federasyonu ve Ukrayna'dan gelen turist sayısında beklentilerin aksine artış yakalanmasının da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İsrail turizminde önemli paya sahip İsrailli işçileri temsil eden sendikaların Türkiye'ye turizm boykotunu 4 yıldır sürdürdüğünü hatırlatan Bayındır, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde İsrailli sendikaların Türkiye'ye tatil boykotunu kaldırdıklarını açıklamasıyla, 250 binin üzerindeki İsrail işçisi ve aileleri bu yaz tatil için yüksek ihtimalle Türkiye'ye gelebilir. Verilere, tesisler açısından bakacak olursak, ülkemize gelen turist sayısının artış oranı ile konaklama tesislerinde arza sunulan yeni yatak sayıları ve kapasite artışının doğru orantılı olması, sürdürülebilir turizm ve tesislerin verimli kullanımına katkı yapacaktır. Artış oranının aylık olarak en az % 15 seviyesinde seyretmesi, yeni açılan tesislerle birlikte ancak bir önceki yıldaki doluluk oranlarını sağlayabilecektir."

Konuşmaların ardından Vali Mutlu ve Bayındır, TUROB'a yeni katılan turizmcilere plaket verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizmciler Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement