Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş. - Son Dakika
Ekonomi

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bayram süresince çalışacak Maliye Bakanlığı personeline fazla mesai ücreti verilmediğini belirterek, "Devlette angarya iş olmaz Türkiye Kamu-Sen"...

06.08.2013 11:11

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bayram süresince çalışacak Maliye Bakanlığı personeline fazla mesai ücreti verilmediğini belirterek, "Devlette angarya iş olmaz Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bayram süresince çalışacak Maliye Bakanlığı personeline fazla mesai ücreti verilmediğini belirterek, "Devlette angarya iş olmaz. Emeğin karşılığı verilmelidir" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada tüm kamu kurumlarında 7 Ağustos 2013 Çarşamba günü saat 13.00'ten, 12 Ağustos 2013 Pazartesi gününe kadar resmi tatil olacağını vurgulayarak, buna karşın Gelir İdaresi Başkanlığı'nca, Ramazan Bayramı süresince vergi denetimi yapılması için tüm vergi dairesi başkanlıklarına ve il defterdarlıklarına talimat gönderildiğini vurgulayarak, vergi denetimleri için personel görevlendirilmesi istendiğini bildirdi.

-"PEK ÇOK KAMU KURUM VE KURULUŞUNDA FAZLA MESAİ ÜCRETİ KALDIRILDI"-

666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren başta Maliye Bakanlığı olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşunda fazla mesai ücreti kaldırıldığını belirten Yokuş, fazla çalışma yapan personele ücret yerine izin verilmesi kararı alındığına dikkat çekti. Yokuş şunları kaydetti:

"Görüldüğü üzere, resmi tatillerde bile mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmak zorunda bırakılan personelin, izin kullanması iş yoğunluğu sebebi ile zaten mümkün değildir. Anayasamız, devlette angarya iş olmaz diyor. Fakat Ramazan Bayramı tatilinde Gelir İdaresi Başkanlığı eli ile binlerce maliye çalışanına angarya iş yaptırılıyor. Böyle keyfi uygulamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Vergi denetimlerinde yoğun olarak çalışan personel için dini bayramlarımızın mukaddes anlam ve önemin yanında, dinlenebildikleri, kendilerine ve ailelerine zaman ayırabildikleri tatil günleridir. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Sendika'nın, Gelir İdaresi Başkanlığı'na 26.07.2013 tarih ve 463 sayılı yazı ile Ramazan Bayramı'nda personenelin çalıştırılmaması, bayramda çalışmalarına ihtiyaç varsa karşılığının ücret olarak eksiksiz verilmesini talep etmiştir. Türk Büro-Sen olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan taleplerinin, Ramazan Bayramı süresince çalıştırılacak personele emeğinin karşılığı olan fazla mesai ücretlerinin ödenmesidir. Konuyla ilgili olarak girişimlerimiz devam etmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement