Türk Kızılayı'ndan Iraklı Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı'ndan Iraklı Sığınmacılara Yardım

Kızılay ekibi, Erbil'deki Bahirka Çadır Kampı’nda zor şartlarda barınan 600 aileye gıda, giyim ve temizlik malzemesi dağıttı.

11.12.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentindeki Bahirka Çadır Kampı'nda zor şartlarda kalan 600 aileye insani yardımda bulundu.

Türk Kızılayı Irak İnsani Yardım Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızılay'ın 6 aydır Irak'ta yürüttüğü insani yardım çalışmaları kapsamında Bahirka Çadır Kampı'nda 600 aileye yönelik gıda, giyim ve temizlik malzemesinden oluşan kolilerin dağıtımını gerçekleştirdik" dedi.

Türk Kızılayı'nın kendi kaynaklarını, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin gönderdiği yardımları taşıyan 20 tırın daha Irak'a ulaştığını aktaran Lostar, "Dün Tuzhurmatu'daydık, önceki gün Kifri'deydik. Yaklaşık 600 kilometreyi bulan bir alanda Türkiye'den gelen yardımları sığınmacılara ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf da Kızılay ekibiyle kampta barınan Türkmen, Kürt, Şahbek, Yezidi, Arap ve Kakayi ailelere insani yardımda bulunduklarını kaydetti. Türkiye halkının destekleriyle savaşın başından beri Irak halkının yanında olduğunu belirten Maruf, "Türkiye, kara gün dostu olduğunu gösterdi. Bugüne kadar Türkiye'den Irak'a 200'ü aşkın tırlık insani yardım malzemesi geldi" diye konuştu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı'ndan Iraklı Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement