Türk Kızılayı'ndan Şırnak'taki Sığınmacılara Yardım - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı'ndan Şırnak'taki Sığınmacılara Yardım

Türk Kızılayı, ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Silopi ilçesine sığınan Irak ve Suriyeli sığınmacılara yardımda bulundu.

23.04.2015 15:23

Türk Kızılayı, ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Silopi ilçesine sığınan Irak ve Suriyeli sığınmacılara yardımda bulundu.

Türk Kızılayı Silopi Şubesine gönderilen 124 koli gıda ve 100 kişilik elbise, ayakkabı ve battaniyeden oluşan yardım malzemeleri sığınmacılara teslim edildi.

Kızılay Şube Başkanı Kemal Türkan, yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı Genel Merkezinden gelen yardımları din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Kızılayın sığınmacılara yaptığı yardımların sürdüğüne işaret eden Türkan, bu kapsamda daha önce de sığınmacılara 400 yatak yardımı yapıldığını hatırlattı.

" Türkiye'de misafir oldukları müddetçe sığınmacılara yardımlarımızı kesmeyeceğiz. Gerçekten bu insanların durumu içler acısı" diyen Türkan, ellerinden gelen yardımı sunarak Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların acılarına ortak olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı'ndan Şırnak'taki Sığınmacılara Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement