Türk Kızılayı Yaralara "Merhem" Oldu - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Yaralara "Merhem" Oldu

Türk Kızılayı, 2014 yılında eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya kadar birçok alanda yurtiçinde 634 bin 250 kişiye doğrudan yardımda bulundu.

18.02.2015 11:21

MUSA ÖZYÜREK - Türk Kızılayı, 2014 yılında eğitimden sağlığa, barınmadan gıdaya kadar birçok alanda yurtiçinde 634 bin 250 kişiye doğrudan yardımda bulundu.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulduğu 1868 yılından bu yana 147 yıldır dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların yanında olan Türk Kızılayı'nın derdi olanlara derman olduğunu söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışında her türlü afette mağdurların yanında olmaya çalıştıklarını belirten Şimşek, " Türkiye'de 2014 yılında başta Soma ve Ermenek Maden ocaklarındaki kazalar olmak üzere, Gökçeada depremi, yangın, yol kapanması, sel ve su baskınları gibi tabii afetler nedeniyle 106 olaya müdahale ederek 258 bin 968 vatandaşımıza beslenme, barınma, giyecek ve psiko-sosyal destek hizmeti sunduk" diye konuştu.

Şimşek, şunları kaydetti:

"Yurdun her yerine dağılan 750'yi aşkın Türk Kızılayı şubesi vasıtasıyla fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza zekat, gıda kartı, gıda kolisi, kurban kavurması, giysi, kırtasiye malzemesi, malul aracı, ortez ve protez yardımlarında bulunan Kızılay, 2014 yılında 375 bin 282 kişiye de sosyal yardımlarda bulundu. 2014 yılında 634 bin 250 kişiye doğrudan yardımda bulunmuş olduk. Nerede yardıma muhtaç birisi var imdadına koşmaya, kanayan yarasına merhem olmaya çalıştık. Öz kaynaklarımızı ve vatandaşlarımızdan gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine seferber ettik."

Yardım tutarı 15 milyon lirayı geçti

Türk Kızılayı'nın afet ve acil durumlara ilişkin yardım operasyonlarını Ankara'daki Ulusal Afet Yönetimi Merkezinden gönderilen ekipler vasıtasıyla yürüttüğünü, sosyal yardımları ülke genelindeki şubeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirten Şimşek, yardım faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Tabii afet ve acil durumlara ilişkin olarak 2014 yılında 2 milyon 101 liralık yardım yaptık. 20 bin 663 vatandaşımıza 5 milyon 165 bin 750 liralık zekat yardımında bulunduk. Bin 768 vatandaşımıza Kızılay Kart aracılığıyla 141 bin 440 liralık kaynak aktardık. Bunlar sadece fiyatlandırabildiğimiz yardımlarımız. Fiyatlandıramadığımız sosyal yardımlarımızla 2014 yılında yaptığımız yardımların tutarı 15 milyon lirayı geçti. Yardımları öz kaynaklarımızdan ve vatandaşlardan gelen paralarla yapıyoruz. Ne kadar çok bağış alırsak o kadar çok kişiye ulaşabileceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz."

Fakir ve muhtaç vatandaşlara yardım sunarken onların ve ailelerinin toplum içerisindeki saygınlıklarının korunmasına özen gösterdiklerini anlatan Şimşek, bu kapsamda geliştirilen "Kızılay Kart"a para yüklediklerini ve vatandaşların bu kartla istedikleri marketten tütün ve alkol ürünleri dışında ihtiyaçlarını alabildiklerini söyledi.

Şimşek, geçen yıl Kızılay Aşevleri vasıtasıyla 2 milyon 127 bin 632 öğün yemek dağıttıklarını, maddi imkanı yerinde olan veya yemek yapmaya, alışverişe takati olmayan yaşlı ve engelli vatandaşların evine de sıcak yemek götürdüklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Yaralara 'Merhem' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement