Türk Limak Kosova Havalimanı Hizmetleri Enstitüsünü Kurdu - Son Dakika
Güncel

Türk Limak Kosova Havalimanı Hizmetleri Enstitüsünü Kurdu

Türk Limak Kosova Havalimanı Hizmetleri Enstitüsünü Kurdu

Kosova'da bulunan Priştine Adem Yaşari Uluslararası Havalimanını işleten Türk Limak Kosova şirketi, Havalimanı Hizmetleri Enstitüsünü kurdu.

19.11.2014 19:47  Güncelleme: 08:15

Kosova'da bulunan Priştine Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı'nı işleten Türk Limak Kosova şirketi, havacılık alanında önemli bir projeye imza attı ve Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü'nü kurdu.

Priştine Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Limak Kosovo arasında geliştirilen işbirliği sonucu Kosovalı 30 genç, havacılık alanında görecekleri eğitim sayesinde iş sahibi olacak. Düzenlenen törene, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Fransa'nın Priştine Büyükelçiliği, Türkiye- Kosova, ABD-Kosova Ticaret Odaları yetkilileri, Kosova ile Türkiye'nin kurum ile kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Priştine Adem Yaşari Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Haldun Fırat Köktürk yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk projelerinin hem Priştine Havalimanı'na personel yetiştirmek hem de Kosova'da işsizlik sorununa katkıda bulunmak için gerçekleştirildiğini belirtti. Köktürk, Priştine Üniversitesi ve Türkiye ile dünyanın en önemli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi'nin katkılarıyla geliştirilen projenin Boğaziçi Yaşamboyu Eğitim merkezi tarafından sertifikalandırılacak olan 30 Kosovalı öğrencinin 70 ülkede geçerli olan havacılık sertifikasına sahip olacaklarını kaydetti. Köktürk "450 öğrenci arasından sınavlarla 30 öğrenci seçildi. Eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alıp, stajlarını bitirdikten sonra başarılı olanlar havalimanında çalışmaya başlayacak" dedi.

Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Arbnor Payaziti de projenin öğrencilere profesyonel eğitim alarak havalimanında görev almalarını sağlayacağını söyledi. İstanbul Boğaziçi Üniversitesi rektörü Gülay Barbarosoğlu da Boğaziçi Üniversitesi'nin küreselleşen ve gittikçe birbirine yaklaşan ülkeler arasında, ülkelerin kalkınmasına, eğitim politikasına ve istihdamına katkıda bulunmaya kendine amaç edinmiş bir üniversite olduğunu belirtti, "Dolasıyla bu ilişkide Kosova ile Türkiye arasında bir anlamda köprü kurulduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle üniversitemizin uzmanlığını, bilgi birikimini bir şekilde Kosova'ya aktarmayı hedefliyoruz" dedi. Rektör Barbarosoğlu, Türkiye ile Kosova arasında sadece havacılık alanında değil birçok alanda da başarılı işbirliği yapacaklarını umut ettiklerini kaydetti.

Kosova'da gençler arasında çok büyük bir işsizliğin mevcut olduğuna işaret eden Priştine Uluslararası Havalimanı Yatırımlar Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ise yaptığı konuşmada, bu projenin sadece Kosova'ya değil tüm bölgeye faydalı olacağına inandığını belirtti. Özel havacılığın çok yeni bir sektör olduğunu söyleyen Ebru Özdemir "Havacılık ve terminal işletmeciliğinde başarılı ve tecrübe kazanmış arkadaşların yetişmesini istiyoruz. Bunun sırf eğitim değil, staj imkanları da önemli. Dolayısıyla bu öğrencilerimiz hem Sabiha Gökçen hem de Lion havalimanlarında staj görecekler. Hem özel sektör tecrübesi hem Boğaziçi Üniversitesi'nin sunduğu eğitim imkanlarıyla buradaki genç nüfusa katkı sunmayı hedefliyoruz. Öğrencilerin alacağı sertifikalar ile sadece Kosova'da değil tüm Avrupa ülkelerinde çalışabilecekler" dedi.

Toplantının sonunda Bakan Mahir Yağcılar, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu ile Büyükelçi Songül Ozan Priştine Üniversitesi Rektör Yardımcısı Arbnor Payaziti'ye bir takdirname sundu. Barbarosoğlu, ise katılımcı gençlere sertifikalarını verdi. - Kosova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Limak Kosova Havalimanı Hizmetleri Enstitüsünü Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement