Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü

Kayseri'de, Türk PolisTeşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

10.04.2015 12:30

Kayseri'de, Türk PolisTeşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Emniyet Müdürü Mustafa Kulular ile emniyet personeli katıldı. Kulular'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar kapsamındaki program, polis evinde verilen kokteylle devam etti.

Buradaki programa ise Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve emniyet personeli katıldı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının halkın güvenliği için gece gündüz çalıştığını ve gelişen teknolojiye paralel olarak suçlularla mücadeledeki tekniklerini hızla geliştirdiğini söyledi.

Emniyet teşkilatının başta siber suçlarla mücadele olmak üzere bir çok alanda kendisini geliştirdiğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Halkımızın güvenliğini her alanda sağlamak için yeni bisikletli polislerimiz göreve başladı. Bu ekipler vatandaşlarımızın park ve bahçelerde daha huzurlu vakit geçirmelerine imkan sağlayacak. Kentler bazı sıralamalara alınıyor. Güvenli kent, yaşanılabilir kent... Bu kriterler her zaman objektif olarak değerlendirilemiyor. Bazı önemsiz olaylar asayiş bültenine giriyor, buna karşılık çok ciddi olaylar bültene girmiyor. Ben bunları da dikkate alarak Kayseri'nin güvenli kentler sıralamasında çok daha üst sıralarda olduğuna inanıyorum."

Emniyet Müdürü Kulular ise Kayseri'nin daha huzurlu ve güvenli olması için ellerinden gelen bütün imkanları kullandıklarını ve bu doğrultuda bisikletli polisleri hizmete sunduklarını söyledi.

Kayseri'nin hali hazırda huzurlu bir şehir olduğunu dile getiren Kulular, "Kayseri huzurlu şehirler sıralamasında Türkiye'de 68'inci. Kayseri'yi bu sıralamada daha üst seviyeye çıkarmak için çaba harcıyoruz. Bahar aylarının gelmesiyle vatandaşların park ve bahçelere daha çok çıkacağından bisikletli polislerimiz göreve başladı. Bütün çalışmalarımızın amacı daha güvenli Kayseri içindir. Deneme süreci için 15 bisiklet aldık. Başarılı olursak bu sayıyı artıracağız" diye konuştu.

Vatandaşlardan da etraflarında gördükleri olayları 155 polis hattına bildirmelerini rica eden Kulular "Ben vatandaşlarımıza teminat veriyorum. İlk ihbardan sonra 3 ila 5 dakika arasında olay yerine ekiplerimiz ulaşacaktır. Polis ile halk arasındaki iş birliğini daha üst seviyelere çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement