Türkeş'in Torunundan Başkan Saatcı'ya Destek - Son Dakika
Politika

Türkeş'in Torunundan Başkan Saatcı'ya Destek

Türkeş\'in Torunundan Başkan Saatcı\'ya Destek

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in torunu Onurhan Homriş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti.

14.10.2013 18:12  Güncelleme: 08:30

MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in torunu Onurhan Homriş, MHP'den ihracı istenen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya destek vererek, "Saatcı'yı daha iyi yerlerde görmek istiyoruz" dedi.

"DAHA İYİ YERLERDE OLMALI"

Demokratikleşme paketine atıfta bulunarak 'tek dil' vurgusu yapmak için hazırladığı Türkçe ve Kürtçe karışık Kurban Bayramı ilanları ile Türkiye gündemine oturan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, MHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. MHP Genel Merkezi'nin bu çıkışı sonrasında genel merkezin tutumunu yanlış bulan partililer tarafından sahiplenilen Başkan Saatcı'ya bir destek de Başbuğ Alparslan Türkeş'in torunu Onurhan Homriş'den geldi. Gündemi yakından takip eden ve bayram tatili nedeniyle Fethiye'de bulunan Homriş, Başkan Saatcı'yı makamında ziyaret etti. Kendisiyle tanışmak için ve son yaşanan olaylarda ailesi ile birlikte Saatcı'ya olan desteklerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Onurhan Homriş, "Saatcı'yı daha iyi yerlerde görmek istiyoruz" dedi.

"TAKİP EDİYORUZ"

Saatcı'yı İstanbul'dan takip ettiklerini söyleyen Onurhan Homriş, şöyle konuştu: "Biz, Ankara ve İstanbul'dan kendisini takip ediyoruz. Behçet Saatcı, MHP'nin en başarılı belediye başkanlarından bir tanesidir. Tanışma fırsatı bugüneymiş. Fethiye halkının da Başkanımızı çok sevdiğini biliyoruz. İnşallah başarıları daim olsun. Başkanı destekliyor, kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz."

"BÜYÜK ONUR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, şunları söyledi: "Her şeyden önce bizi onurlandırdılar, şeref verdiler. Rahmetli Alparslan Türkeş'imizin torununun İstanbul'dan Fethiye'ye gelip, işlerini yarıda keserek bizleri ziyaret etmesi bizim için büyük bir onurdur. Bu aslında onun karakterini gösteriyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Ailesi ve kendisine iyi bayramlar diliyorum."

KON DERGİSİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Homriş'in ziyaretinin yanı sıra gündemden düşmeyen ilanlarla ilgili Başkan Saatcı'nın Yeniçağ Gazetesi'ne verdiği demeçten yola çıkan bazı gazete ve haber kanalları, 1979 yılında merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in talimatıyla çıkartılan ve yarı Kürtçe yayınlanan Kon Dergisi'ne ulaştı.

"BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİYOR"

Kürtçe'de "çadır" anlamına gelen "Kon" adı ile yayınlanan dergide birlik ve beraberlik mesajları veriliyordu. İçeriğinin yarısı Kürtçe olan Kon Dergisi'nin amacı ise Milliyetçi Hareket Partisi'ni Doğu ve Güneydoğu'da tanıtmaktı. 1979 yılı Ocak ayında "Doğu'ya uzanan emperyalist elleri kıracağız" manşeti ile yarı Kürtçe çıkan Kon Dergisi'nde, bölücülere karşı tavır vurgulanıyor, birlik, beraberlik mesajları veriliyor. Dergide, o dönem Alparslan Türkeş'in sağ kolu olan Ali İhsan Bacanak tarafından kaleme alınan yazılar yer alıyordu.

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ"

MHP Genel Merkezi'nin "kırmızı çizgilerimiz" diyerek partiden ihraç istemine ve Fethiye Belediyesi'ne siyah çelenk göndermesine Başkan Saatcı'nın yanıtı "Rahmetli Başbuğ döneminde 1979'da Başbuğumuz Kürtçe bir dergi çıkartmıştı. O zaman gidip rahmetli Başbuğumuzun mezarına da mı çelenk koyacaklar. Var mı böyle bir şey" diye olmuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkeş'in Torunundan Başkan Saatcı'ya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement