Feyzioğlu: TİB'e Yetki Vermek Sıcak Haberi Sansürlemektir - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu: TİB'e Yetki Vermek Sıcak Haberi Sansürlemektir

Feyzioğlu: TİB\'e Yetki Vermek Sıcak Haberi Sansürlemektir

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu "TİB Başkanına yetkiyi verip sonra yargı karar versin demek sıcak haber sansürlenecek demektir." dedi.

11.02.2014 21:30  Güncelleme: 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, internet düzenlemesine ilişkin, "TİB Başkanına yetkiyi verip ondan sonra 'Bunu yargıya sunsun, yargı da duruşma yapmaksızın karar versin' dediğinizde, bu olayların ezici çoğunluğunda, zaten sıcağı sıcağına verilmesi gereken haberler sansürlenecek demek." dedi.

"DOĞRU SORU İLE İŞE BAŞLAMAK GEREK"

Feyzioğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD), bir otelde düzenlediği toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), bağımsız bir kurul haline gelmesi için anayasa değişikliği taslağı verdiklerini ve bu konuda doğru soruyu sorarak işe başlamak gerektiğini söyledi.

Siyasilerin doğru soruyu sormadığını savunan Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Siyasiler, 'Yargı kime, nasıl bağımlı olsun' sorusuyla birbirlerine giriyor. 'Yargıyı nasıl tarafsız ve bağımsız kılarız' sorusuyla başlangıç yaparsak bunun için durup durup kıtaları bir daha keşfetmeye gerek yok. Önümüzde Venedik kriterleri var, Avrupa Konseyinin değerler sistemi var, Avrupa Birliği (AB) var, Kopenhag kriterleri var. Bütün bunları alt alta koyduğunuzda, 'Nasıl hakimleri savcıları bağımsız kılarız' noktasından alırsak sizi temin ederim ki bir haftalık iştir ama 'Nasıl bağımlı kılarız' diye uğraşırlarsa işte o zaman tabii anlaşılamaz."

İNTERNETLE İLGİLİ DÜZENLEME

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, internetle ilgili düzenlemeyi veto etmesi talebiyle bir dilekçe sunduklarını anlattı. Bu dilekçenin, Cumhurbaşkanlığı sathında incelendiğinden emin olduğunu bildiren Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) 2012 tarihli bir kararında internet konusunda 'Ne yapılması gerekir' diye yazıyorsa bu yasada tam tersi yapıldı. Avrupa Konseyinin değerler sisteminde, internete sansür getirmek istemiyorsak bu yasayı AİHM'ye uygun çıkartmak zorundayız. Son derecede kolay bu. Bütün yapılacak şey; yetkiyi Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanından almak ve 24 saat içerisinde karar verecek bir yargısal mekanizmayı kurmak. Bu kadar basit bu. Bunu yapmak yerine TİB Başkanına yetkiyi verip ondan sonra 'Bunu yargıya sunsun, yargı da duruşma yapmaksızın karar versin' dediğinizde, bu olayların ezici çoğunluğunda, zaten sıcağı sıcağına verilmesi gereken haberler sansürlenecek demek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu: TİB'e Yetki Vermek Sıcak Haberi Sansürlemektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement