Türkiye'den Gazze'ye Gönderilecek İnsani Yardım - Vali Çakacak, Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Gazze'ye Gönderilecek İnsani Yardım - Vali Çakacak, Çalışmaları İnceledi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkiye'den Gazze'ye gönderilecek insani yardım Yardım malzemelerinin gemiye yüklenişi Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın bölgeye gelişi ve yetkililerden bilgi alması Türk Kızılayı Uluslararası Yardımlar Lojistik Sorumlusu Adem Karakaya ile röportaj Türkiye'den Gazze'ye gönderilecek insani yardım Mersin Valisi Çakacak, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin, Mersin Uluslararası Limanı'na demirleyen gemiye yüklenmesi çalışmalarını inceledi Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye-İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin gemiye yüklenmesi çalışmalarını inceledi.

30.06.2016 19:26

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkiye'den Gazze'ye gönderilecek insani yardım

Yardım malzemelerinin gemiye yüklenişi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın bölgeye gelişi ve yetkililerden bilgi alması

Türk Kızılayı Uluslararası Yardımlar Lojistik Sorumlusu Adem Karakaya ile röportaj

Türkiye'den Gazze'ye gönderilecek insani yardım

Mersin Valisi Çakacak, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin, Mersin Uluslararası Limanı'na demirleyen gemiye yüklenmesi çalışmalarını inceledi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye- İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemelerinin gemiye yüklenmesi çalışmalarını inceledi.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardım malzemeleri tırlarla getirildikleri Mersin Uluslararası Liman'da, "Lady Leyla" isimli gemiye yükleniyor.

İçerisinde, un, pirinç, şeker, gıda kolileri ve Gazzeli çocuklar için hazırlanan giyecek ve oyuncaklarının bulunduğu yardım malzemelerinin gemiye yüklenmesi için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bu arada, Mersin Valisi Özdemir Çakacak da yardım malzemelerinin gemiye yüklendiği alana gelerek çalışmaları inceleyip, Türk Kızılayı ve AFAD yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Türk Kızılayı Uluslararası Yardımlar Lojistik Sorumlusu Adem Karakaya ise Gazze'ye yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi göndermek için çalıştıklarını bildirdi.

Bayram öncesi teslimatı yapılacak yardım malzemeleri arasında Gazzeli çocuklar için çok sayıda oyuncağın da bulunduğunu anımsatan Karakaya, "Çocuklara bayram sevinci yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Karakaya, şunları kaydetti:

"Yarın yapılacak törenin ardından Mersin Uluslararası Limanı'ndan ayrılacak gemimizin yaklaşık 30 saat sonra İsrail'e varmasını düşünüyoruz. Şu anda hiçbir aksaklık yok. 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Çalışmalarımız 3 günden beri aralıksız devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Bütün malzemeleri gemiye yüklüyoruz."

Gemi, yarın düzenlenecek törenin ardından Mersin Uluslararası Limanı'ndan, İsrail'in Aşdod Limanı'na doğru hareket edecek.

Türkiye\'den Gazze\'ye Gönderilecek İnsani Yardım - Vali Çakacak, Çalışmaları İnceledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Gazze'ye Gönderilecek İnsani Yardım - Vali Çakacak, Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement