Türkiye, Güvenli Liman - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Güvenli Liman

Türkiye, Güvenli Liman

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin, üzerinde küresel kirli ellerin kötü senaryolar çizerek oyunlar oynamaya çalışmasına rağmen, ekonomik anlamda bölgenin en güvenli limanı olmayı kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

01.10.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin, üzerinde küresel kirli ellerin kötü senaryolar çizerek oyunlar oynamaya çalışmasına rağmen, ekonomik anlamda bölgenin en güvenli limanı olmayı kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

Milletvekili Tin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerinin Almanya'da gerçekleştirdikleri temasları hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nın ardından Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası heyetleriyle bir araya geldiklerini, Alman Federal Parlamentosu Ekonomi ve Enerji Komisyonu ile ticari ve yatırımların ele alındığı toplantıya katıldıklarını, Berlin Büyükelçiliğini ziyaret ettiklerini belirtti.

Temasları sırasında yenilenebilir enerji kaynaklarının yatırımı başta olmak üzere birçok alanda ticari ve siyasi görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Tin, şunları kaydetti:

"Ülkemiz açısından yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin strateji politikamız son derece güven veren bir yapıya sahip. Enerji arz güvenliği, alternatif enerji kaynakları, kaynak çeşitliliği, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilirlik, enerji piyasalarında serbestleşme ve enerji verimliliği temel dayanağımızdır. Enerjide öncü ve lider ülke olma konusunda gayretimizin süreceği gibi enerji sektörü başta olmak üzere yeni ticari yatırımların da ülkemize akışını sağlamak için çabalarımızı hızlandıracağız. Bilinmelidir ki ülkemizde var olan istikrarı bozmaya dönük adımlar çürümeye ve çökmeye mahkumdur."

Almanya'nın Türkiye için önemli bir partner olduğuna dikkat çeken Tin, "2015'te 35 milyar dolar, 2016'nın ilk 7 ayında da 21 milyar dolar ticaret hacmi ile Almanya, Türkiye'nin birinci ticaret ortağıdır. Almanya'nın Türkiye'ye yönelik 8,7 milyar dolara varan yatırım ve üretimiyle iki ülke arasındaki ortak projeler bundan sonra da sürecektir." dedi.

Temasları sırasında FETÖ/PDY ihanetini ve 15 Temmuz'daki milletin dik duruşunu her platformda anlattıklarını dile getiren Tin, "Almanya'daki temaslarımız esnasında ana gündem maddelerimizden biri de ülkemizin 15 Temmuz'da yaşadığı ihanetti. İhanet şebekesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin paralel yapılanmayı temizlemek için yürüttüğü çalışmayı, 'İnsan Hakları' argümanını kullanarak karalamaya çalışmaktadır. Bizim de görevimiz, bu örgütün oluşturmak istediği algıyı kırmak ve dünyaya ülkemizin yaşadığı gerçekleri anlatmaktır. Türkiye, üzerinde küresel kirli ellerin kötü senaryolar çizerek oyunlar oynamaya çalışmasına rağmen, ticari ve yatırıma dönük, ekonomik anlamda da bölgenin en güvenli limanı olmayı kararlılıkla sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, Güvenli Liman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement