Alman Savunma Bakanı: İncirlik'e Bizzat Ben Gideceğim - Son Dakika
Güncel

Alman Savunma Bakanı: İncirlik'e Bizzat Ben Gideceğim

Geçen hafta Alman vekillerin İncirlik'e alınmamasının ardından Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, üsse ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

26.06.2016 11:21  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen geçen hafta Bakanlık Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve bir grup parlamenterden oluşan heyetin İncirlik Üssü ziyaretine Türkiye tarafından izin verilmemesi karşısında, bizzat kendisinin bu ziyareti gerçekleştireceğini açıkladı.

"TÜRKİYE İZİN VERMEDİ AMA PATRİOT'A O VEKİLLER 'EVET' DEDİ"

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Leyen, Savunma Bakanlığı yönetiminin görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesinin doğal olduğunu belirterek, "Bu yüzden gelecek günlerde İncirlik'e giderek oradaki askerlerimizin durumları konusunda kendileriyle görüşeceğim. Bu esnada Alman ordusunun parlamentonun askeri olduğunu Türkiye'ye anlatma fırsatı da bulacağım. Bu parlamenterler Türkiye'yi Suriye'den gelecek füzelere karşı korumak amacıyla Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlandırılması için mecliste kabul oyu veren kişilerdir" dedi.

"EGE'DE İYİ GÖREV YAPIYORUZ"

Bakan Leyen, İncirlik'teki Alman askerlerinin barınması için yeni yerlerin inşası planlamasının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de "Öncelikle oraya gidip kalınan yerler konusunda bir resim ortaya koymalıyım. Türkler, biz ocak ayında Tornado'larımızı İncirlik'e götürdüğümüzde memnun olmuşlardı. Ege'de birlikte iyi görev yapıyoruz. Orada pozitif tecrübeler ediniyoruz. Bunun daha da üstüne bir şeyler koymak istiyoruz" diye konuştu.

"DİYALOG İÇİN İKİ TARAFA İHTİYAÇ VAR"

Rusya'yla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Von der Leyen, Rusya ile iyi ilişkilere ihtiyaç bulunduğunu, ancak bunun için Rusya'nın uluslararası kurallara riayet etmesi gerektiğini belirtti. Diyalog kurmak için iki tarafa ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Leyen, "Diğer yandan şeffaflık da önemli. Rusya ve NATO'nun AGİT çerçevesinde birliklerinin hareketleri ve güçlerini ortaya açıkça ifşa etmelerinin mantıklı bir adım olacağı kanısındayım. Açıkça bir savunma birliği olan NATO bu teklifi uzun zamandır yapıyor" ifadelerini kullandı. Leyen, Rusya'nın tutumunun son iki yıldır hayal kırıklıklarını artıran bir süreç olduğunu ve bu nedenle iki tarafta da çok güven kaybı oluştuğunu kaydetti.

TÜRKİYE İZİN VERMEMİŞTİ

İncirlik'i ziyaret etmek isteyen bir grup Alman milletvekili ile Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe, izin istemiş ancak Türkiye buna onay vermemişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman siyasetçilerin İncirlik üssüne alınmamasıyla ilgili olarak, "Şu aşamada askeri olmayan heyetlerin özellikle de siyasetçilerin İncirlik'e ziyaretini uygun görmüyoruz" demişti.

Alman Savunma Bakanı: İncirlik\'e Bizzat Ben Gideceğim
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Alman Savunma Bakanı: İncirlik'e Bizzat Ben Gideceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • MİSAFİR: pkk destekcisi almanya hibe olarak verdigin panzerlri ve tankları pkk ya kulandık diye kıcınızı yırtmıştınız şimdi biz dost nato ülkesiyiz yemezler hepiniz aynı düşmansınız abd ve avrupa bize tehlike hep batıdan geldi 25 8 Yanıtla
  • vatan: SENDEGIL SENIN AGABABANDA GELSE O IS BITTI BABANIZINN CIFLIGI OLMADIGINI ANLAYIN ARTIK CHP ZAMNINDAYDI O GUNLER GECTI 19 10 Yanıtla
    Kral01: Var mısın iddia ya 3 0
  • ALAMANCI: ....ALMANYA KENDINI SUPER GUC ZANNE DEN BIR CUCE DIR..... 16 6 Yanıtla
    Adana: Ama Almanya kadar olamadı bir Türkiye yıllardır 1 1
  • Fatih@ : sen kimsin burası çiftlik değil hanim 10 6 Yanıtla
  • agrılı: hadi oradan zirto 11 4 Yanıtla
  • Aydın: Bir Alman siyasetçi İncirlik hava üssüne ziyaret gerçekleştirirse bu Türkiye ve Hükümet için bir vasıfsızlık göstergesi olur yetkililere sesleniyorum hayır denmesine rağmen ziyaret için ısrar etmek Almanlar için prestij meselesine döndü bizim için ise kararlılık belirtisidir.Lütfen bu ziyarete izin vermeyin. 14 0 Yanıtla
  • T. c: gideceğim değil biz izin verirsek gelirsin 12 2 Yanıtla
  • Ensari: MÜSLÜMANLAR KORUNMAK İÇİN GAVURA İHTİYAÇ DUYMAZ. ALLAH BİZİ KORUYACAK. 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement