Türkiye Kamu-sen'den "Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma" Mitingi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kamu-sen'den "Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma" Mitingi

Türkiye Kamu-sen\'den "Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma" Mitingi

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) öncülüğünde 12 ek zam talebini dile getirmek için birçok sendikanın destek verdiği “Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma” mitingi düzenlendi.

04.04.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) öncülüğünde 12 ek zam talebini dile getirmek için birçok sendikanın destek verdiği "Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma" mitingi düzenlendi.

Kolej Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 20 bin kişi katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Zühal Topcu, Mevlüt Karakaya ve MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da mitinge katılarak destek verdi.

Alanı dolduran sendikalılar ellerinde bayrak, flama ve dövizler taşıdı. Sahne önünde yaklaşık 15 kişilik bir grup birbirine zincirlenerek memurları simgelerken, önlerinde bir kişi de üzerinde "Hükümet" yazan tişörtüyle memurları çeker vaziyette hükümeti simgeledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk mitingde yaptığı konuşmada, hükümetin kamu çalışanlarıyla ilgili politikalarını eleştirerek, "Milletimize pazarlanan manevi değerler üzerinden narkoz enjekte ediliyor, bütün tepkileri, sınır uçları köreltiliyor. Demokrasi, özgürlük, açılım gibi maskeler altında Türk milletinin birlik ve beraberliğinin altı oyuluyor. Yeni anayasa, yeni Türkiye gibi söylemlerle getirilmek istenen yeni soygun düzeni, dengeleri değiştirmek için kullanılıyor. Yerelleşme, etnik milliyetçilik ve yozlaşma yoluyla ortak milli değerlerimiz tahrip edilmek isteniyor" dedi.

"ARTIK YETER' DEME VAKTİ GELDİ"

"Artık yeter deme" vakitlerinin geldiğini ifade eden Koncuk, "Memurlarımız ve emeklilerimiz ezilirken, gençlerimiz işsizlikten, gelecekten umudunu keserken, milli gelir pastasından en büyük payı götürenlerin gelirleri sürekli artarken, memuru, emekliyi, dul ve yetimi yok sayan, bizleri yokluğa, yoksulluğa mahkum edenlere karşı susmayacağız. Geçen toplum sözleşmede 730 günümüz çalındı, 2016 ve 2017 yıllarının da elimizden alınmasına razı olmayacağız. Biz memurun, emeklinin zararı telafi edilsin, bunun için de memura, emekliye yüzde 12 ek zam verilsin diyoruz. Hiç olmazsa 2016 ve 2017'yi kurtaralım. 2015 yılında yüzde 3+3 memurun, emeklinin sefaletidir diyoruz" diye konuştu.

Koncuklu, ülkede binlerce işsiz üniversite mezunu olduğunu kaydederek, "5 milyon gencimiz iş bulabilme umudunu KPSS'ye bağlamış. Buna rağmen her 5 gençten biri işsiz. 350 bin öğretmenimiz, 400 bin iktisadi ve idari bilimler mezunumuz, 250 bin sağlıkçımız atama bekliyor. Bu milletin ve devletimizin geleceği gençlerimiz, işsiz, çaresiz, gelecekten umudunu kesmiş, hayata küsmüş durumda" ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan sendikalılar, Koncuk'nun konuşmasının ardından, "Andımız"ı okuyarak meydandan ayrıldılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Kamu-sen'den 'Ek Zammımı Unutma, İş Güvenceme Dokunma' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement