Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Usame El Nüceyfi ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Usame El Nüceyfi ile Görüştü

Türkiye\'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Usame El Nüceyfi ile Görüştü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Muttahidun Lilislah İtilafı Başbakanı Usame El Nüceyfi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile görüştü.

01.02.2016 19:21

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Muttahidun Lilislah İtilafı Başbakanı Usame El Nüceyfi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin Mutahidun Lilislah İtilafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada El Nüceyfi ve Kaymakcı'nın Irak Türkiye ilişkileri, bölgesel konular ve terörle mücadele konusunu ele aldı. Taraflar iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi için daha fazla adımların atılması konusunda mutabık kaldı. Açıklamada terörle mücadelesinde Türkiye'nin Irak'a verdiği askeri destek dile getirilerek özellikle Peşmerge ve Haşid El Vatani güçlerine verilen askerin eğitimin IŞİD'le mücadelede etkili olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada ayrıca Türkiye'nin Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğuna işaret edildi. El Nüceyfi, Kaymakcı'ya askeri işbirliği çalışmalarının Irak hükümeti ile koordineli bir şekilde daha da artırılmasından yana olduklarını kaydetti ve Musul barajında meydana gelecek olası riskler için ve Dicle nehrinin kontrollü akımı hakkında, Türkiye'den yardım teklifinde bulundu. Büyükelçi Kaymakcı Musul Barajı üzerindeki tehlikeyi gidermeye hazır olduklarını belirtti. Büyükelçi Kaymakcı Musul barajı üzerindeki tehlikenin giderilmesi için Türk şirketlerinin çalışmaya hazır olduğunu bildirdi. - Irak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Usame El Nüceyfi ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement