Türkiye'nin El Kaide Üyesi Şüphelinin Yargılanmasına Engel Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin El Kaide Üyesi Şüphelinin Yargılanmasına Engel Olduğu İddiası

Türkiye\'nin El Kaide Üyesi Şüphelinin Yargılanmasına Engel Olduğu İddiası

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü: "Haberde bahsi geçtiği şekilde Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda savcılığa muhatap bir yazısı bulunmuyor"

04.01.2014 17:49

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de iki Süryani dinadamını öldürdüğü iddia edilen El Kaide üyesinin Türkiye'de yargılanmasına engel olunduğu iddiasını yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, bugün bir gazetede yayınlanan "İnsalık suçuna perde" başlıklı haberde yer alan iddialara ilişkin AA muhabirine açıklama yaptı.

Gümrükçü, "Suriye'de iki Süryani din adamını öldürdüğünden şüphe edilen yabancı uyruklu bir kişinin Türkiye'deki yargı süreci ve Dışişleri Bakanlığı'nın soruşturmaya dahli" hakkında bugün bir gazetede çıkan habere ilişkin açıklamasında, yabancı uyruklu bir kişiyi Türkiye dışında işlediği suçlardan dolayı yargılama yetkisinin Adalet Bakanlığı'nın uhdesinde olduğuna dikkati çekti.

Sözcü Gümrükçü, haberde bahsi geçtiği şekilde Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda savcılığa muhatap bir yazısının bulunmadığını bildirdi.

Söz konusu haberde, Konya'da yakalanarak göz altınan alınan ve El Kaide komutanı olduğu ifade edilen Magomed Abdurakhmanov adlı kişinin yargılanması için savcılığın Dışişleri Bakanlığından izin istediği, bakanlığın, şüphelinin bu suçtan yargılanması için gerekli izni vermediği iddia edilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin El Kaide Üyesi Şüphelinin Yargılanmasına Engel Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement