Türkiye'nin İlk Yerli Yapım Yatı Kavgaya Neden Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin İlk Yerli Yapım Yatı Kavgaya Neden Oldu

İş adamı Hüseyin Rüştü Altuntaş'ın ölümünden sonra, ilk eşi ve kızları, ikinci eşi ve çocuklarına miras davası açtı. Aylık kirası 1 milyon Euro olan mega yat Egeria da davalık.

09.05.2016 12:56  Güncelleme: 14:26

İş adamı Hüseyin Rüştü Altuntaş'ın ölümünün ardından, ilk eşi Bedriye Altunbaş ve kızları Yıldıray Erebcim, Nazife Yalçın, Şefkal Şahinkaya ve Semiha Aslan, babalarının ölmeden önce mal varlığını ikinci eşi ve diğer çocukları üzerine geçirerek kendilerini mirastan mahrum bıraktığını öne sürerek İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Altunbaş'ın ölümünden önce, milyon dolarlık gayrimenkullerin hissedarı olduğu şirketlere bedelsiz olarak devredildiği de öne sürüldü.

TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ YATI DA DAVALIK

Dava dilekçesinde, aylık kirası 1 milyon Euro olan mega yat Egeria'nın Volkan Altunbaş'a devredildiği belirtildi. Değeri 40 milyon Euro olan ve mirastan mal kaçırmak amacıyla ABD'deki bir şirkete satıldığı iddia edilen Egeria, önceki gün Muğla'nın Marmaris ilçesine getirildi ve Yat Limanı'na demirledi. Mega yatın adının Majestic Wonder olarak değiştirildiği ve ABD bayrağı çekildiği görüldü. Miras davası devam ettiği için seferden men edildiği öne sürülen yatın Marmaris'e neden geldiği konusunda bilgi verilmedi.

İÇİNDE YOK YOK

Bünyesinde helikopter pisti, yüzme havuzu, sauna ve spor salonu bulunan 58 metre uzunluğundaki lüks yatta her şey uzaktan mobil cihazlarla kontrol edilebiliyor. Yaklaşık 5 yılda 36 milyon Euro harcanarak imal edilen mega yat, Türkiye'nin ilk yerli lüks yatlarından biri olarak biliniyor ve Balıkesir Erdek'te, tamamen Türk mühendisler tarafından yapıldı, 2012'de denize indirildi.

Türkiye\'nin İlk Yerli Yapım Yatı Kavgaya Neden Oldu
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin İlk Yerli Yapım Yatı Kavgaya Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ferhat: Paraya bak lan aylık birmilyon 1 1 Yanıtla
  • erdem : yatın değeri 40 milyon aylık kirası 1 milyon nasıl oluyor buuuuuu 1 0 Yanıtla
  • selam: insanin malìda basiná bela CANI EY ZENGINLER GORUN 0 0 Yanıtla

Advertisement