Türkiye Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Başkanı Bilgin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Başkanı Bilgin Açıklaması

Türkiye Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Başkanı Ayhan Bilgin, Türkiye tohumculuğunun 10 yılda 12 kat büyüdüğünü söyledi.

11.01.2016 17:12

Türkiye Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Başkanı Ayhan Bilgin, Türkiye tohumculuğunun 10 yılda 12 kat büyüdüğünü söyledi.

Bilgin, bir etkinlik için geldiği Suluova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tohum ve tohumculuk faaliyetlerini değerlendirdi.

Türkiye'de üretilen tohumların yurt dışına satıldığını anlatan Bilgin, "Türkiye tohumculuğu 10 yılda 12 kat büyüdü. Ülkemizde tohumculuk kabuğuna sığmamaya başladı. Türkiye'de üretilen tohumlar dışarıdaki ülkelere de satılıyor. Herkesin aklında bir İsrail tohumculuğu var. Şunu net söyleyebilirim İsrail'den aldığımız tohumun 3 katını İsrail'e geri satıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de tohumculuk sektörünün 2002 yılında verilen teşviklerle birlikte geliştiğini ifade eden Bilgin, şunları dile getirdi:

"Türkiye tohumculuğu her alanda çok büyüdü. Sebze alanında olsun, hububat alanında olsun. Ülkemizde bu alanda gelişen diğer bir sektör de fidecilik sektörü oldu. Bu yetiştirdiğimiz fideleri ve tohumları sadece yurt içine değil yurt dışına da satacağız. Türk Cumhuriyetleri bu konuda geniş bir pazar. Buralara tohumları biz satacağız biz satamazsak başkaları bu boşluğu dolduracaklar."

TODAB'ın 5 bin üyesi olduğuna işaret eden Bilgin, "Üyelerin bin 750'sini tarım kredi kooperatifleri oluşturuyor. 3 bini devlete bağlı kooperatiflerden oluşurken geri kalanları tüzel kişilerden oluşuyor. Karedeniz Bölgesi'nde 500 üye var. Çünkü Samsun'dan sonra tohumculukla ilgili hiçbir şey yok. Fındık gibi ürünler olduğu için çiftçilikle alakalı bir şey bulunmuyor. Bu noktada Amasya ve Merzifon bayilerine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Programlarımıza gelip destek veriyorlar. 10-11-12- Mart'ta istişare toplantımız var" ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Başkanı Bilgin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement