Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Reyhanlı ilçesine gelen Amerikan Proje Hope ve Islamic Relief yardım kuruluşları ilçede Suriyeli yaralıların kaldığı sağlık evi ile okulu ziyaret etti.

17.12.2014 12:10

Ankara Şam Genç İş Adamları Derneği'nin davetlisi olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Amerikan Proje Hope ve Islamic Relief yardım kuruluşları ilçede Suriyeli yaralıların kaldığı sağlık evi ile okulu ziyaret etti.

Hayırseverler tarafından kurulan sağlık eviyle Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret eden kafile, görevlilerden okul ve yaralı evi hakkında bilgi aldı.

Ankara Şam Genç İş Adamları Derneği (ANSAGIAD) Genel Başkanı Kemal Yurtoğlu, Suriye'deki olayların başladığı günden bu yana dernek olarak Suriye'ye ciddi yardımlar ulaştırdıklarını söyledi.

Suriyelilere yardım yapan ABD halkına teşekkür eden Yurtoğlu, "Sağlık, ilaç ve medikal malzeme temini noktasında, Amerikan Proje Hope kuruluşu, Suriye'ye yardım organizasyonunda 2,5 aylık zaman diliminde 117 milyon dolarlık yardım yaptı. Bu destek Suriye'de eksikliklerin giderilmesi noktasında büyük katkı sağladı" dedi.

Amerikan Proje Hope Yardım kuruluşu temsilcisi Frederııck Gerber ise yardımların 2015 yılı içinde süreceğini belirtti.

Reyhanlı'ya gelerek Suriyeli yaralıları ve okulu ziyaret ettiklerini anlatan Gerber, "Yerinde inceleme yaparak insanların nelere ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Suriye için Islamic Relief ile birlikte ortak çalışmalarımız var. ABD'den sağlık görevlileri Türkiye'ye gelerek Suriyeli doktorları eğitecekler. Türk halkına Suriye için yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyarette Amerikan Proje Hope Yardım kuruluşu temsilcisi Frederııck Gerber'in duygulandığı görüldü. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement