Türkmenler: Silahımız Olsa Başa Çıkarız - Son Dakika
Güncel

Türkmenler: Silahımız Olsa Başa Çıkarız

Esad güçlerinin Rusya'nın desteğiyle saldırdığı Türkmenler: Yerden asker, havadan ise uçaklar vuruyor. Kullanacağımız silahımız olsa bu sıkıntıyı çekmeyiz.

23.11.2015 07:27  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus ordusunun hava ve denizden desteklediği Esad güçlerinin, karadan Lazkiye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmen bölgelerine başlattığı saldırı nedeniyle binlerce kişi Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelere ulaşmaya çalışıyor.

ARALIKSIZ ÇATIŞMALAR...

Esad güçlerinin ve Rus birliklerinin yoğun saldırılarına maruz kalan Bayırbucak'taki Türkmenler, evlerini terk ederek, Türkiye sınırına yakın ormanlık bölgede kurdukları çadırlarda zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Türkmen Dağı'nda rejim güçleri ile Türkmen birlikleri arasındaki çatışmalar da aralıksız sürüyor. Rusların yoğun saldırıları sonucunda Türkmen Dağı yakınlarındaki köyünü terk ederek güvenli bölgeye ulaşan Um Muhammed yaşananları, "Bizi yerden asker, havadan ise uçaklar vuruyor. Bu topraklarda ölmek istiyorum ama çocuğumun gittiği yere ben de gideyim diyorum" diye anlattı. Halil Ebu Ömer ise, "Füzeler üzerimize yağmur gibi yağıyordu. Ailemle çadır kentte sığındık. Türk milleti sağ olsun bize çadır gönderiyor" şeklinde konuştu.

"SİLAHIMIZ OLSA BAŞA ÇIKARIZ"

Çadır kente ulaşan Münir Müslüm isimli Türkmen de şunları aktardı: "Rus uçakları 2 gece önce çok büyük saldırı düzenledi. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı getirdik, burada da komşulara yük olduk. Yerimiz yok. Kış vakti, yağmur yağıyor ve hava çok soğuk. Battaniye, yiyecek, içecek ve silahımız yok. Uçaklara ve kara birliklerine karşı kullanacağımız silahımız olsa bu sıkıntıyı çekmeyiz. Yardım istiyoruz. Hayvanlarımızı, evlerimizi ve her şeyimizi geride bıraktık."

Bu arada Suriye'de rejim güçleriyle Türkmen birlikleri arasında çatışmalar, bölgenin 2 stratejik noktası Kızıldağ ve Burj El Kasab çevresinde sürüyor. Esad'a bağlı güçler, Türkmen köyleri ve Cebel Ekrad bölgesini yoğun top atışına tutuyor.

DÖRTYOL'DA YARDIM KAMPANYASI

Dörtyol Belediyesi'nin Türkmenler için topladığı, 800 battaniye, 170 koli çocuk maması, 500 koli gıda ve kışlık kıyafetler, Yayladağı'na gönderildi.


Türkmenler: Silahımız Olsa Başa Çıkarız

Son Dakika Güncel Türkmenler: Silahımız Olsa Başa Çıkarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • berxvedan: hadi Rusya vur şu türkmen bölücü teröristleri 24 33 Yanıtla
  • hamido: Sizi ancak kürtler kurtarır gidip ellerini öpün size yardımcı olurlar. 8 10 Yanıtla
  • memocan: Bu adamlar daha döne kadar İŞİD e destek vermiyorlar mıydı. 8 9 Yanıtla
  • EMİN: ANCAK CUHURBAŞKANI,BAŞBAKAN KÜRT HALKINA SİLAH SIKABİLİR.AMERİKAYA,RUSYAYA PARMAK SALLASIN BAKALIM.SIKAR 11 5 Yanıtla
  • Atammm: Turk e uzanan eller kopsunn 11 4 Yanıtla
  • Diyarbakırlı: Allah yardım etsin. Kobani icin yakıp yikanlar nerde şimdi neden birşey yapmıyorlar. Sonra devlet bize soyle yaptı böyle yaptı devlet size az bile yapıyor. Diğer yönden diyarbakir a cok bile yapıyor yapılan kaldırımları söküp polise atiyotlar. Askeri polisi şehit ediyorlar ama kendisine bir şey oldumu asker polis diye yirtiniyor. Ben de Türkmen kardeslerim için herşey yapmaya varim. 13 2 Yanıtla
  • aslan: silahımız olsa başa çıkarız deniyor,tırlarla silah gitmemişmiydi 8 7 Yanıtla
    ee: akp vekili tuğrul 7 haziran öncesi yemin ediyordu ve şahit gösteriyordu o tırların türkmenlere gitmediğini anlatırken. 1 0
  • Tükenmez Kalem: Türkmen kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Türkmenler eş ve çocuklarını güvenli bölgeye getiriyor, erkekleri yeniden toprakları için savaşmaya gidiyor. İşte Türkmen farkı. 10 4 Yanıtla
  • ANKARALIOSMANLI: PLANLAMALARI GEREĞİ; SÜNNİ KALMAYANA KADAR DEVAM EDECEKLERDİR. 7 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement