Tüzün'den TBMM Kanun Teklifi - Son Dakika
Politika

Tüzün'den TBMM Kanun Teklifi

Tüzün\'den TBMM Kanun Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, İnönü Metristepe Milli Parkı olması yönünde kanun teklifi sundu.

15.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına, İnönü Metristepe Milli Parkı olması yönünde kanun teklifi sundu.

Tüzün, yaptığı açıklamada, Bilecik'in Bozüyük ilçede bulunan İnönü Metristepe Milli Parkı adı ile bir Milli Park kurulması gerektiğini belirtti. Milletvekili Yaşar Tüzün, sunduğu teklif metninde, "Metristepe, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarından biri olan İnönü Savaşları'nın kazanıldığı ve Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle "Milletin maküs talihinin yenildiği" tarihi bir bölgedir. Kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir devlet kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak uğruna verilen Kurtuluş Mücadelesinde dönüm noktası olan Metristepe zaferi, milletin kaderinin değiştiği dönüm noktasıdır. Büyük komutan ve devlet adamı İsmet Paşa, Metristepe zaferinin sonucunu, "Bozüyük yanıyor, düşman binlerce ölü bırakarak savaş alanını silahlarımıza terk etmiştir" diyerek bildirmiş; Mustafa Kemal de, "Siz orada yalnız düşmanı değil Türk milletinin makus talihini de yendiniz" sonucu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zaferlerin ardından ordumuz, düşmanı yurdumuzdan söküp atmış, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bu zaferler, Türkiye Cumhuriyeti 'nin bağımsızlığının tüm dünyaya ilan edildiği zaferlerdir. Metristepe Zaferleri, kayıtsız şartsız millet iradesinin sergilendiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kazandığı ilk zaferlerdir. Böylesine önemli zaferlerin yaşandığı bu topraklara gereken önem verilmeli ve gereken hassasiyet gösterilmelidir. Dünyada eşi benzeri olmayan savaşların yaşandığı, binlerce şehidin yattığı bu toprakların doğal yapısının korunması, muharebe alanlarının dünyaya tanıtılması, yerli ve yabancı ziyaretçilere açılması için "İnönü Metristepe Milli Parkı Kanunu" adıyla yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur" ifadeleri kullanıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tüzün'den TBMM Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement