Üç Kafadar Üç farklı Kulvarda Birleşti - Son Dakika
Güncel

Üç Kafadar Üç farklı Kulvarda Birleşti

Üç Kafadar Üç farklı Kulvarda Birleşti

Çelikhan İlçe'sinde üç arkadaş bir araya gelerek üç farklı dalda hünerlerini birleştirerek Müzik piyasasına yeni bir soluk getirdiler.

24.04.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çelikhan İlçesi Bu Kez ÇAR-İ GÂH ilahi Grubu İle Gündemde

Daha evvel Halk Tiyatrosu ile gündeme gelen ve kültürel etkinlikleriyle ön plana çıkmayı başaran Çelikhan ilçesi, bu kez bütün bestelerini kendileri besteleyerek çıkarttığı ilk albümü ile müzik piyasasında "Bende varım" diyen ilahi grubu ÇAR-İ GAH ile gündemde kalmayı başardı.

Üç Mesleği Birden İcra Ediyorlar

İlahi, ezgi ve kum sanatı gibi üç önemli sanatı birden icra ederek, gittikleri bütün programlarda izleyicilerin takdirini toplayan Muhammed Aktürk, Akif Gültekin ve Mehmet Uğurlu sanatçılar, Türkiye de bir ilki başarmanın gururunu yaşıyorlar. "Sesleniş" adlı ilk albümü ile piyasaya önemli bir hareketlilik getiren ÇAR-İ GAH grubu Adıyaman ve çevre illerinde başta, düğün, konser ve özel programlar eşliğinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kum sanatı ve ilahi sanatçısı Muhammed Aktürk, Son zamanlarda ilahi sektöründe yaşanan durgunluk, çıkan çoğu eserlerin aynı tarzda olması, dinleyicileri farklı tarz arayışı içine sürüklendiğini ve bu eksiklikler kendilerini bu yola sevk ettiklerini belirterek, "En büyük amacımız farklı alanlarda birbirini tamamlayan üç önemli sanatı bir arada yürütmektir. İlahi, ezgi ve kum sanatını birleştirerek ilahi sektörüne farklı bir nefes kattığımıza inanıyorum" dedi.

ÇAR-İ GAH ne demektir?

Kelime olarak Çargah olarak bilinir. Çargâh müzikte bir makam ve rivayetlere göre Efendimizin (s.a.v) en çok sevdiği makam olarak ta bilinmektedir. Hatta ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi (r.a) bu makamda okuduğu da bilinmektedir. Bu nedenle grubun ismi ÇAR-İ GAH olarak verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üç Kafadar Üç farklı Kulvarda Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement