Ülkede Yükseldiler, Urfa'da Düştüler! - Son Dakika
Güncel

Ülkede Yükseldiler, Urfa'da Düştüler!

Ülkede Yükseldiler, Urfa\'da Düştüler!

Şanlıurfa'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 4,5 ay önce yapılan yerel seçimlere oranla hem AK Parti hem de HDP'nin oylarında düşüş görüldü.

12.08.2014 12:26

Türkiye ilk kez cumhurbaşkanını sandığa giderek seçti. Pazar günkü seçimde kullanılan oyların tamamı sayıldı. Resmi olmayan geçici sonuçlara göre; cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 51,8'ini alarak 12. cumhurbaşkanı seçildi. Muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu oyların yüzde 38.44'ünü alırken, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ise oyların yüzde 9.76'sını aldı. Erdoğan Şanlıurfa genelinde ise geçerli oyların yüzde 68,6'sını aldı. Sonuçların açıklanması ile birlikte önceki gece il merkezi ve ilçelerde çeşitli kutlamalar düzenlendi.

Şanlıurfa'da 3 bin 190 olan sandığın tümü açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, kayıtlı 935 bin 583 seçmenden, 668 bin 4'ü sandık başına gitti. Geçerli 660 bin 340 oyun 453 bin 8'ini Recep Tayyip Erdoğan, 173 bin 199'unu Selahattin Demirtaş, 34 bin 133'nü de Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Erdoğan Şanlıurfa'da geçerli oyların yüzde 68,6'sını alarak rakiplerine fark attı. Cumhurbaşkanı seçiminde Şanlıurfa'da, seçime katılım oranı yüzde 71 olarak gerçekleşti.

AK PARTİ VE HDP DÜŞÜŞTE, ÇATI ARTIŞTA

30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimi'nde katılım oranı yüzde 87 olarak gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yerel seçim arasındaki en büyük fark ise AK Parti ile HDP'nin oylarındaki düşüş göze çarptı. Pazar günü 453 bin 8 oy alan AK Parti'nin büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç, 30 Mart seçimlerinde 487 bin 330 oy almıştı. Yine Pazar günü adayları Selahattin Demirtaş'a 173 bin 199 oy alan HDP, 30 Mart'ta Osman Baydemir ile oyların 246 bin 216'sını elde etmişti. 34 bin 133 oy alan Ekmeleddin İhsanoğlu, yerel seçimlere giren çatı partilerinden daha fazla oy aldı. MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayı 21 bin 51, CHP ise 6 bin 591 oy alabilmişti. Bu durumda seçime katılımın düşüklüğünün de payı olduğu düşünülüyor. Yerel seçimde 828 bin 156 seçmen sandığa gelirken, Pazar günkü seçimde artan seçmen sayısına rağmen sadece 668 bin 4 kişi oy kullandı.

EYYÜBİYE ARTAN OYUNU HAVAİ FİŞEKLE KUTLADI

Şanlıurfa genelinde oy dağılımı sandıklara bu şekilde yansırken 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde yaklaşık 78 bin oy alan AK Parti, Cumhurbaşkanı adayına 94 bin 500 oy aldı. Bu durum Eyyübiye ilçesinde havai fişek gösterisi düzenlenerek kutlandı. AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı önünde havai fişekli kutlamaya İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, ilçe kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, havai fişek gösterisi sonrası bir açıklama yaparak, "Milletin adamı reisi cumhurumuz vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Çalışan insanlarımız teşkilatımız, bir yer ahtı vefa örneği gösterdiler. Teşkilatımız, bu hareketin lideri 12 yıldır bu işin lokomotifi başbakanımızın yanında olduklarını her şekilde gösterdiler. Eyyübiye ilçemizde de çok ciddi bir oy oranı çıktı. Teşkilatımızında çok ciddi çalışmaları oldu. Burada emeği geçen teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Kadir Şinasi Eyyübiyelileri tebrik ediyoruz. Kırsaldan şehir merkezine kadar gösterdikleri destek ve teveccüh için, yine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerde böyle liderin yol arkadaşları olarak, bizim bu insanlarımızın verdikleri desteğe karşılık çok ciddi hizmetlerde bulunmamız gerekiyor. Bizler bu sorumluluğun bilincindeyiz. Arkadaşlarımız ve ekibimizle beraber, insanların gönlünde taht kuran hizmetlere hep beraber imza atacağız. Milletin adamına hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah yeni Türkiye, bambaşka bir şekilde gerek ulusal gerek uluslararası manada görülecek takip edilecektir" dedi.

ELGÜN: MİLLET ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKTI

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün ise, seçim sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Türkiye'nin yeni Türkiye yolunda ilk adımında görev alan herkese teşekkür ediyoruz. iyi bir oy oranı aldık bundan memnunuz. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında millet bir kere daha durdu. 'Ben milletin adamıyım' dedi, millette bu adama sahip çıktı. Bütün Urfalılara teşekkür ediyorum" İfadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ YAZILI MESAJ YAYIMLADI

Yerel seçime oranla yaklaşık 2 bin oy arttıran AK Parti Karaköprü teşkilatında bir kutlama töreni düzenlenmedi. Karaköprü İlçe Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bir yazılı mesaj yayımladı. Başkan Çiftçi, mesajında "Karaköprü ilçemiz AK parti Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 70.79 ile destek vermiştir. Yapılan seçimde desteğini esirgemeyen tüm Karaköprülüleri kutlar minnet ve şükranla teşekkür ederiz" dedi.

AKÇAKALE'DE DE HAVAİ FİŞEKLİ KUTLAMA DÜZENLENDİ

Akçakale AK Parti İlçe Teşkilatı cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçe genelinde yüzde 90'a varan oy alınmasını havai fişek gösterisi ile kutladı. AK Parti İlçe Binası önündeki havai fişekli kutlamaya çok sayıda vatandaş ta katılım gösterdi.

Kutlamalar sırasında bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkan İbrahim Yıldık, bu başarının halkın başarısı olduğunu kaydetti.

İbrahim Yıldık sözlerini söyle sürdürdü:"Türkiye yeni bir döneme adım atmıştır. Her türlü şer ittifaklarına karşı partimiz dik bir duruş sergileyerek başbakanımız ve Ak Parti genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan büyük bir halk teveccühü göstermiştir. Bizde sayın cumhurbaşkanına destek olmak amacıyla bugün ilçe teşkilatım, muhtarlarım, Ak Parti gönüllüleri Akçakale de büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu başarı aslında Akçakaleli halkımızın başarısıdır. Buradan bütün Akçakaleli halkımızı tebrik ediyorum."

TİCARET BORSASI: KAZANAN TÜRKİYE OLDU

Şanlıurfa Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek sonucun Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Kaya, halk oylaması ile ilk defa Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığını hatırlatarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte ekonomik istikrarın sağlanması ve çözüm süreci gibi önemli süreçlerin daha da anlam kazanacağına vurgu yaptı.

Türkiye'de huzur ortamının oluşması için birlik beraberlik içerisinde çalışmak gerektiğini kaydeden Başkan Kaya, "Bundan sonra da 2023 hedeflerine odaklanmalıyız. Halkın iradesinin doğrudan sandığa yansıdığı bu seçimde kazanan Türkiye olmuştur" diye konuştu.

Yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümete yeniden yol göstereceğine ve meclise destek olacağına da değinen Başkan Kaya;"Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2002 yılından beri yaptığı çalışmalarla da tüm halkın gönlünde taht kurmuştur. Bu yüzden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağına olan inancımız da tamdı. Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor Yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da başarılar diliyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ülkede Yükseldiler, Urfa'da Düştüler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement