Uluderbent'te Taşınmazların Satışı Tartışması - Son Dakika
Yerel

Uluderbent'te Taşınmazların Satışı Tartışması

Uluderbent\'te Taşınmazların Satışı Tartışması

Uluderbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke, son günlerde çıkarılan asılsız sözler ve bir yerel gazete de yer alan yanıltıcı olduğunu iddia ettiği habere tepki gösterdi.

25.07.2013 12:20

Uluderbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke, son günlerde çıkarılan asılsız sözler ve bir yerel gazete de yer alan yanıltıcı olduğunu iddia ettiği habere tepki gösterdi. Teke; "Bizim her şeyimiz yasaldır, satışa çıkarılan taşınmazların onayı ilgili bakanlıktan alınmıştır" dedi.

Alaşehir'de son günlerde bir yerel gazetede arka arkaya çıkan "Alaşehir Belediyesi'nden İlçe Halkına Açık Mektup" başlığı altında yer alan haber gündem oluşturdu. Söz konusu haberde; "Uluderbent Belde Belediyesi tarafından 6360 Sayılı Kanun gereği izin istenilen taşınmaz malların satışı ile ilgili Alaşehir İlçe Belediye Meclisi kararında talepler tüm belediye meclis üyelerinin oy birliği ile ret edilmiş iken, Uluderberbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke, Alaşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu bu kararı hiçe sayarak, İçişleri Bakanlığından izin talep etmiş ve siyasi baskı yaparak belediyeye ait taşınmaz malların satışını gerçekleştirmek için de ihaleye çıkarmaya hazırlanmaktadır." ifadelerine tepki gösteren Belediye Başkanı Muzaffer Teke; "Bizim her şeyimiz yasaldır. Bakanlık onayı alınarak satışa çıkarılan mallar belediye tarafından kullanılmayan değersiz bir bina ile biri 200 m2 diğeri ise 400 m2 olan tarla olup bu üç taşınmazın toplam ihale bedeli 253 bin TL olarak belirlendi. Konu abartıldığı gibi değildir. Eğer Uluderbent Belediyesi'ne ait taşınmaz malları satma gibi bir anlayışa sahip olsa idik, satışa çıkardığımız taşınmazların çok üstünde değere sahip olan akaryakıt ve LPG İstasyonu, arsa ve binalarımızı satışa çıkartırdık" dedi.

Başkan Teke konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İhaleye çıkarılacak olan taşınmaz malların satışı ile ilgili olarak Uluderbent Belediyesi genelge doğrultusunda Manisa Valiliği'ne başvuruda bulunduk. Valiliğin olur raporu ve İçişleri Bakanlığı'nın onayı alınarak yasal yollardan izin alınarak ihaleye çıkarılması kararlaştırıldı. Uluderbent Belediyesi olarak bizim daha önce Alaşehir Belediyesi'nden hiçbir izin talebimiz olmadı. Uluderbent Belediyesi olarak biz, 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6360 sayılı Kanunun Geçici 1'inci maddesine göre tüzel kişiliği kaldırılan belediye ve köylerin taşınmazlarının satışı ile vadesi tüzel kişiliğin sona ereceği tarihi aşan borçlanmaları İçişleri Bakanlığının onayına tabidir."denilmektedir. Buna göre; belediyemiz, Alaşehir Belediyesi'nden hiçbir zaman taşınmaz malların satışıyla ilgili bir izin talebinde bulunmamıştır. Ancak İçişleri Bakanlığı'na yapılan müracaatımız sonrası, bakanlık talebi gereği Alaşehir Belediyesi'ne bilgilendirme yazısı yazılmış" dedi.

"TÜZEL KİŞİLİĞİ DEVAM EDEN KURUMA ANCAK İLGİLİ BAKANLIK VE SAYIŞTAY HESAP SORABİLİR"

Uluderbent Belediyesi'nin 6360 sayılı Kanun'dan almış olduğu yetkiye dayanarak İçişleri Bakanlığı'na ilgili taşınmazların satışı ile ilgili başvuruda bulunduğunu ve ilgili bakanlık tarafından da uygun bulunarak satışına izin verildiğini belirten Başkan Teke; "Alaşehir Belediyesi, Uluderbent Belediyesi'nin yasal olarak devam etmekte olan tüzel kişiliğine saygısızlık boyutunu da geçerek; tüzel kişiliği sona ermiş muamelesi yaparak mal varlıklarını sahiplenme ve hesap sorma işine girmiştir. Hatta bu satıştan elde edilecek gelirin harcanmasıyla ilgili varsayımlarda bulunup resmi bir kurum ciddiyetinden uzak mesnetsiz suçlamalarda bulunmayı tercih etmiştir. Halen tüzel kişiliği devam eden Uluderbent Belediyesi fiili olarak da yatırım ve hizmetlerine devam ettirmektedir. Böyle bir konumda da olan bir belediyeye taşınmaz malların satışından elde edilecek gelirin harcanacağı yeri sormamın, ne akla mantığa bağdaşır bir yanı vardır; ne de bunu sormak Alaşehir Belediyesi'nin haddinedir. Alaşehir Belediyesi kendisine ait taşınmazların kira ve satış gelirlerinden gelen paraları nerede, nasıl kullanıyor biz bunu bilemeyiz. Ancak bizim belediyecilik anlayışımız şeffaflığa, halktan alınanı; hak için, halka vermeye dayalıdır. Bunun aksi her türlü uygulamada kanun yolu açık ve kanunun önünde boynumuz kıldan incedir" dedi.

"KAMU DÜZENİNİN TEMELİNİ HUKUK KURALLARI OLUŞTURUR"

Söz konusu haberde siyasi ahlak ve nezaketten bahsedilerek yapılan suçlamaların asılsız olduğunu ve çarpıtılarak kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yöneltildiğini dile getiren Başkan Teke, "Kamu düzeninin temelini nezaket kuralları değil, hukuk kuralları oluşturur. Bizim temel dayanağımız kanunlardır. Kaldı ki nezaket kurallarını göz önünde bulundurmayan bir belediye anlayışına sahip olsak, satışa çıkardığımız taşınmazların çok üstünde değere sahip akaryakıt ve LPG İstasyonu, arsa ve binalarımızı satışa çıkartırdık. Belediyemizin taşınmaz satışlarının mahkeme yolu herkes kadar Alaşehir Belediyesi'ne de açıktır. Ancak görülmemiş bir davayı sonuçlanmış gibi göstererek, bir kurumu suçlu ilan etmek siyasi nezaketin neresine sığmaktadır. Alaşehir Belediyesi'nin bu olayda göstermiş olduğu tutum ve davranışlar, bize belediyemizin tüzel kişiliğinin sona ermesinden sonra yapılacak hizmetler konusunda çok derin şüphe ve endişelere sevk etmektedir. Adalet bizim kaçtığımız değil, sığındığımız bir kurumdur. Uluderbent Belediyesi olarak Türk Adaleti'nin vereceği kararı saygıyla bekliyor; yapılan suçlamalar ve düzeysiz yakıştırmalarla ilgili takdiri Alaşehir halkı, kasaba halkımız ve kamuoyuna bırakıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluderbent'te Taşınmazların Satışı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement