Uludere Tazminatları Başbakanlığın Hesabına İade Edildi - Son Dakika
Güncel

Uludere Tazminatları Başbakanlığın Hesabına İade Edildi

Uludere Tazminatları Başbakanlığın Hesabına İade Edildi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarına verilmek üzere gönderilen tazminatların, ailelerin almaması nedeniyle Başbakanlığın hesabına iade edildiği ortaya çıktı.

23.01.2015 11:09  Güncelleme: 12:09

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarına verilmek üzere Başbakanlık tarafından Şubat 2012 yılında gönderilen tazminatların, ailelerin almaması nedeniyle Başbakanlığın hesabına iade edildiği ortaya çıktı. Toplam 4 milyon 182 bin lira, Şırnak Valiliği Zarar Tesbit Komisyon kararı ile Başbakanlığın hesabına iade edilirken; aileler adına konuşan Ferhat Encü, 'Sus payı' olarak değerlendirdikleri tazminatları almayacaklarını, daha önce görüştükleri dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a da söylediklerini ifade etti.

28 Aralık 2011 tarihinde Uludere'nin Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarına gönderilen tazminat paralarının aileler tarafından alınmadığı için Başbakanlığın hesabına iade edildiği, Adalet Bakanlığı'nın Anayasa Mahkemesine yazdığı yazıda ortaya çıktı.

VALİLİK GERİ İADE ETTİ

Adalet Bakanlığı, Uludere olayı için AYM'ye yapılan bireysel başvuru ile ilgili görüş belirtirken, Şırnak Valiliğinden kendilerine gönderilen 9 Ocak 2015 tarihli yazıya atıfta bulunarak şöyle dedi:

"Hayatlarını kaybeden vatandaşların ailelerinin ve mirasçılarının ve yaralanan vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Başbakanlık tarafından gönderilen ödeneğin aktarılması için tebligatların iadeli tahaütllü olarak gönderildiği ve tebligatlarda 60 gün içerisinde Valiliğe müracaat edilmesinin istendiği fakat, bu süre içerisinde bir müracaat olmadığı ve bu nedenle Şırnak Valiliği Zarar Tespit komisyonu başkanlığınca alınan karar neticesinde Başbakanlık tarafından gönderilen kaynağın iade edilmesi yönünde karar alındığı ve ödeneğin iade edildiği bildirilmiştir."

AİLELERİN ALMAMASI ÜZERİNE 4 MİLYON 182 BİN LİRA TAZMİNAT İADE EDİLDİ

Şırnak'ın Uludere İlçesinde, Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişi için yakınlarına ödenecek olan 123'er bin liralık tazminatlar, Şırnak Valiliği hesabına yatırılmıştı. Ailelerin söz konusu tazminatları almaması üzerine toplam 4 milyon 182 bin lira tazminat parası Başbakanlığın hesabına iade edilmiş oldu.

"ÖDEMEK İSTEDİKLERİ TAZMİNAT SUS PAYI ANLAMINA GELİYORDU"

Aileler adına konuşan Ferhat Encü, tazminatların Şubat 2012 tarihinde kendilerine verilmek üzere Şırnak Valiliğinin hesabına yatırıldığını ancak tazminatları almama konusunda 34 ailenin tavırlarının net olduğunu söyledi. Encü, olay olduğu günden beri ailelerin faillerin bulunup cezalandırılmasını istediğini ifade ederek, "Failler bulunmadığı ve yargı önüne çıkarılmadığı sürece devletin katliamı para ile örtmeye yönelik tutumu nedeniyle biz bu parayı istemedik. Failleri bulup yargılamak yerine para ile temizlemeye çalıştıkları görüldü. Ödemek istedikleri tazminat sus payı anlamına geliyordu. Bunu böyle değerlendirdiğimiz için almadık. 34 aile failler ortaya çıkarılıp yargılanmadan para dokunmayacaklarını defalarca söyledi. Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile Şırnak havaalanının açılışında yaptığımız görüşmede de söyledik"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere Tazminatları Başbakanlığın Hesabına İade Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • 666: Kürtler şerefli ve gururlu bir halktır paraylan alınacak ruhları yoktur... 37 15 Yanıtla
  • Erhan: Neyse cnm kaçak kullandıkları elektirik su doğal gaza saysınlarr?????? 23 25 Yanıtla
  • Kasım: Hiçbir zaman kurtler şerefini gururunu paraya satmamişler Ve hep öylede kalacaklar 17 23 Yanıtla
  • urfalı: boş yorum yapmayın bu insanlarpara degıl adelet peşindeler kim yaptıysa cezasını ceksın dıyorlar 26 11 Yanıtla
  • erdem sabri: alın ve utanın padişahın sarayının eksikliklerini tamamlayın, ordaki aç , yoksul insanlar bile analarının aksütü gibi paraya tenezzül etmez iken bizim gözü doymaz hırsızlar milletten çaldıkları parayı faiziyle geri aldılar yüzsüzlüğün pişkinliğin şerefsizliğin gelebileceği en son nokta 25 6 Yanıtla
  • malatya: alışmışlar haram para yemeye devlet parası zor geldi 14 15 Yanıtla
  • karabiber: Tazminatı beğenmemişlerdir kirolar 11 18 Yanıtla
  • metin: alsaydınız keşke elektrik paralarını öderdiniz 18 10 Yanıtla
  • gamze tan: hem katliam yapın hemde terörist damgası vurun. . . kürt olmak teröristlik ise allahına kadar teröristiz. . . amabarbar değiliz. . insan ve hamdolsun müslümanız sizden ve atalarınızda 1000lerce yıl önce müslümanız iimi 9 19 Yanıtla
  • V: İYİ OLMUŞ ZATEN ONLARIN HAKKI DEĞİLDİ. ŞEHİT ASKERE 10 LİRA ONLARA YÜZ LİRA. İSABET OLMUŞ İADE ETMİŞLER. 19 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement