Ulusal Ajansın Kabul Ettiği 18 Projeyle Türkiye 3. Sü Olan Balıkesir'in Hazırladığı 5 Proje... - Son Dakika
Yerel

Ulusal Ajansın Kabul Ettiği 18 Projeyle Türkiye 3. Sü Olan Balıkesir'in Hazırladığı 5 Proje...

Ulusal Ajansın Kabul Ettiği 18 Projeyle Türkiye 3. Sü Olan Balıkesir\'in Hazırladığı 5 Proje...

2016 yılı Erasmus+Ana Eylem 1 (KAİ) Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı.

05.08.2016 12:35

2016 yılı Erasmus+Ana Eylem 1 (KAİ) Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Buna göre Türkiye genelinde 2 bin 296 proje başvurusunun 324'ü Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Ulusal Ajans'tan hibe desteği almaya hak kazanan 324 projenin 18'inin Balıkesir'e ait olduğu ve bu projelerden 5'inin de Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde mesleki teknik liselerince hazırlanan projeler olduğu öğrenildi.

Ulusal Ajans'tan hibe kredi desteği almaya hak kazanan 5 okuldan Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin 'Avrupa'da stajı'; Atatürk Sanayi Sitesi TOBB Ayvalık Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, 'İstihdam Öncesi Farklı Meslek Dallarında Otomasyon Sistemleri Eğitimi'; Ayvalık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 'Kısıtlı İmkanlı Öğrencilere Avrupa'da Geniş İmkanlarla Mesleki Kalifikasyon'; Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Lisesi; 'Denizcilerimiz Avrupa'da'; Altınova Ç.P.A.L 'Özel Gereksinimli Çocukların Geleceği İçin Avrupa'da Eğitim ve Staj Faaliyetleri' isimlerini taşıyan 5 proje olduğu kaydedildi.

Bu kapsamda; Türkiye genelinde en fazla proje üreten 3. kentin Balıkesir olduğu belirtilirken, 18 projesiyle ülke genelinde en fazla proje üreten Balıkesir'in, 5 projesinin ise Ayvalık'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler olması ilçe Milli Eğitim Camiası tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Sundukları proje tekliflerinin değerlendirme süreci sonrasında; Ayvalık'ta tüm meslek liselerinin Ulusal Ajans tarafından hibe desteği almış olmasının haklı gururunu yaşayan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, bu başarının mutluluğunu hibe kredi desteği almaya hak kazanan projelerin sahibi okul müdürleriyle birlikte Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile paylaştı.

Kaymakam Nazlı'yı makamında proje sahibi 5 okulun müdürleriyle ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, ilçedeki eğitime her zaman sonsuz destek vermesi nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Kaymakam Namık Kemal Nazlı da Ayvalık'ın başarılı mesleki teknik liselerinde eğitim gören öğrencilerin Erasmus Programları kapsamında Avrupa'da eğitim alma imkanına kavuşmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Söz konusu öğrencilerin her şeyden önce Avrupa'yı gezip görebilme şansına sahip olacaklarını ve belirten Kaymakam Nazlı, öğrencilerin Avrupa normlarında alacakları eğitimlerin ardından ufuklarının açılacağını ve bunun da Türkiye'nin yarınları olan bu gençlerin mesleki kariyerleriyle vizyonlarını geliştireceğine inandığını da sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulusal Ajansın Kabul Ettiği 18 Projeyle Türkiye 3. Sü Olan Balıkesir'in Hazırladığı 5 Proje... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement