Uluslararası "E-spor" Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası "E-spor" Şampiyonası Başladı

Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Point Blank International Championship" şampiyonası, 10 ülkeden birçok oyun severi bir araya getirdi.

27.09.2014 12:00

Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Point Blank International Championship" (PBIC) Şampiyonası, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Dünya genelinde 70 ülkede, 84 milyonun üzerinde şahsın tercih ettiği bilgisayar oyunu "Point Blank"in, 2010 yılından bu yana yapılan uluslararası şampiyonalarının bu yılki ev sahibi Türkiye oldu.

Uluslararası "e-spor" şampiyonasına katılan 10 ülkeden 11 ulusal takım, 50 bin dolar için yarışacak.

Her yıl yaklaşık 3 bin ile 5 bin takımın yarıştığı turnuvaya, Türkiye'den 2 olmak üzere Güney Kore, Tayland, Endonezya, Rusya, Brezilya, Latin Amerika, Malezya- Singapur ve Kuzey Amerika'dan yarışmacılar katıldı. 2011'de Tayland, 2012'de Endonezya, geçen yıl ise Rusya'nın kazandığı şampiyonada, maçların çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Tayland'da geçen yıl düzenlenen yarışmada 4. olan Türk takımının şansının yüksek olduğunu belirten oyunseverler, Türkiye'nin şampiyonaya 2 takımla girmesinin şansını artırdığını bildirdi.

Etkinliğin iki günü ziyaretçiler, oyuncular, mühendisler, yerli ve yabancı medya mensuplarından oluşan yaklaşık bin 500 kişilik izleyiciye çekilişlerle hediyeler dağıtılacak. Yarışmaya katılan takımlara verilecek toplam para ödülü ise 50 bin dolar olacak.

Girişlerin ücretsiz olduğu ve 5 gün sürecek şampiyonada, oyundan karakterler, ziyaretçiler arasında dolaşarak renkli görüntüler oluşturdu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası 'E-spor' Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement