Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) organize ettiği "Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası" kuraları çekildi.

10.04.2015 21:11

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) organize ettiği "Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası" kuraları çekildi. Kurada Ankara'da yarışacak 40 ülkenin futbol takımları birbiriyle eşleşti.

YTB'nin Türkiye çapında 59 ülkeden öğrencilerin kurduğu takımların yarışacağı futbol turnuvasının, Ankara'da yarışacak 40 ülkeye ait kura çekimleri, YTB Başkanı Kudret Bülbül tarafından yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Sınır Tanımayan Gençlik Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Vakıfbank'ın desteğiyle düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nın bu yılki sloganı "Dünya Santra Noktasına Buluşuyor" olarak belirlendi.

-9 farklı şehirde oynanacak-

Türkiye'de eğitim gören 60 bin uluslararası öğrencilere yönelik olarak organize edilen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nın maçları İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa gibi 9 farklı şehirde oynanacak. Finaller sonucunda ilk üçe giren takımlara hediye ve ödüller verilecek. Toplamda 256 takımın başvurduğu organizasyona 59 farklı ülkeden 203 takım katılacak.

Organizasyona katılan tüm ülke öğrencilerinin yer alacağı, müsabakalardan özel görüntülerin yayınlanacağı ve dereceye giren ülke takımları ve öğrencilere ödüllerin verileceği final ve kapanış programı düzenlenecek.

Kura çekiminde Kırgızistan- Tayland, Suriye- Somali, Çin- Endonezya, Arnavutluk- Afganistan, Kazakistan-Tanzanya gibi ilginç eşleşmeler de dikkati çekti.

-"Bir dünya gençlik Türkiye'de diyoruz"-

Kura çekimi sonrasında bir konuşma yapan YTB Başkanı Bülbül, ülke takımlarının eşleşmesinin hayırlı olmasını temenni ederek, Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'na ilişkin, "Sadece öğrencilerin arasında bir futbol turnuvası olmaktan çıkıp, ilgili ülkenin Türkiye'deki taraflarıyla tanışmaya, yakınlaşmaya ve ilişkileri geliştirmeye yönelik bir etkinlik olacak" ifadesini kullandı.

"Biz bir dünya gençlik Türkiye'de diyoruz. Ama sadece Türkiye'de eğitim alın da demiyoruz. Eminim ki hepinizin çok farklı yetenekleri var. O nedenle bu organizasyonun gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum" diyen Bülbül, Türkiye'de halen okumakta olan 60 bin yabancı öğrenciden 15 bininin YTB'nin organize ettiği burslar sayesinde Türkiye'de bulunduğunu ifade etti.

Türkiye Bursları'na 182 ülkeden 155 bin adayın başvurduğunu hatırlatan Bülbül, başvurusu onaylanan 95 bin adaydan 5 bin kişinin seçilerek uluslararası öğrenci olarak Türkiye'de eğitim görmeye hak kazanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement