Ümraniye'de "Alkolsüz Karaoke Kafe" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ümraniye'de "Alkolsüz Karaoke Kafe" Açıldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Coca-Cola ortaklığı ile hayata geçirilen "Fikrim Artık İşim" KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Hibe Programı kapsamında,...

20.05.2013 12:48

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Coca-Cola ortaklığı ile hayata geçirilen "Fikrim Artık İşim" KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Hibe Programı kapsamında, girişimci Türkan Kanbur'un "Alkolsüz Karaoke Kafe" fikri "Cafe Detone" Ümraniye'de hayata geçti.

Kadınların çalışma hayatına sağlam adımlarıyla katılmalarını sağlayacak bir model üretmek ve tüm kadınlara örnek olmasını sağlayacak başarı öyküleri elde etmek amacıyla hayata geçirilen "Fikrim Artık İşim" programı çerçevesinde, alkolsüz karaoke kafe olma özelliği taşıyan "Cafe Detone"nin açılışı, Coca Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal'ın da katıldığı basın toplantısıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Türkan Kanbur, "Bize hep 'Çok hayal kurma' derler, oysa hayal kurmak başarmanın yarısıdır. Ben hayal kurdum ve başardım. Cafe Detone aileleri hedefliyor" dedi.

Kanbur, özellikle kadınların rahatça vakit geçirebilecekleri bir eğlence mekanının eksikliği olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Müzik, günlük hayattaki stresi atabilmek için çok önemli. Karaoke kafe fikrim, işte bu ihtiyaçtan doğdu. Fikrim Artık İşim Programı kapsamında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası ve projemi gerçekleştirmek için gerekli birçok eğitimi aldım, fikirlerimizin iş olarak gerçekleşmesi, bu eğitimler ve bize verilen mentorluk desteği ile oldu. Bundan sonra İstanbul'da farklı ilçelerde de karaoke kafeler açmak ve daha fazla kadına ulaşmayı istiyorum."

-"Kadın Girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz"-

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas da şirket olarak kadın girişimciliğini desteklediklerini ve bu kapsamda çeşitli projelere imza attıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Fikrim Artık İşim programı ile kadın girişimci adaylarının özgüvenlerini güçlendirmeyi ve iş dünyasına aktif katılımlarına katkı sağlamayı ve onların ekonomik refahlarını iyileştirmeyi amaçladık. Bugün görüyoruz ki bir kadınımızın daha hayalini gerçekleştirdik ve iş hayatına yeni bir girişimci kazandırdık. Ne mutlu ki bugün burada Cafe Detone'nin açılış heyecanını yaşıyoruz. Şirketimizin 2020 planlarında kadın girişimciliğine özel önem veriliyor, Coca-Cola'nın hedefi 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadın girişimciyi iş hayatına katmak. Biz de bu önem doğrultusunda Fikrim Artık İşim programını daha da ilerletmeyi hedefliyoruz."

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal ise,

"KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi-nin kadın girişimci adaylarına iş kurma imkanını verdiğini bugün hep birlikte gördük. Proje çalıştayına katılan 250 kadın, uzmanlar eşliğinde aldığı eğitim sonucunda fikirlerini olgunlaştırarak hayata geçirme fırsatı elde ettiler. Kadın girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmesine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

-"Fikrim Artık İşim" Programı-

Kadınların başarılı girişimciler olarak tutunmalarına kadar geçen sürede de vereceği destekle farklılaşan "Fikrim Artık İşim" projesi, iş kurmak isteyen kadınların özgüvenlerini güçlendirmeye, onlara maddi ve manevi olarak destek vermeye yönelik olmanın yanında, girişimci iş fikirlerine sahip kadınların potansiyellerini ortaya çıkararak iş dünyasına aktif olarak katılmalarını sağlamayı hedefliyor.

Programa hibe başvurusu yapan kadın girişimci adayları arasından jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Ümraniye Belediyesi'nden başvuran Türkan Kanbur ve Ataşehir Belediyesi'nden başvuran Selnur Aysever'in 50'şer bin lira karşılıksız hibe almaya hak kazandığı proje çerçevesinde, Aralık 2012 itibariyle işlerini kurma hazırlıklarına başlayan kadın girişimciler bu aşamadan sonra da yalnız bırakılmayarak, girişimlerin başarısı için bir yıl boyunca uzmanlardan danışmanlık almaya devam ediyorlar.

Türkan Kanbur'a Coca-Cola International Stratejik Planlama Direktörü Beyza Ergen, Selnur Aysever'e ise Coca-Cola Türkiye Gazlı İçecekler Genel Müdürü Sedef Salıngan Şahin mentorluk yaparak yol gösteriyor ve destekte bulunuyorlar.

"Fikrim Artık İşim" programının ilk gününden itibaren, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı liderliğindeki bir ekip her aşamayı izleyip, gözlemleyip, işleyişini hikayeleştiriyor.

Sonunda hazırlanacak "Fikrim Artık İşim Girişimcilik Hikayeleri Kitabı'nda programın kadınlar üzerinde yarattığı etki ve hibe desteğinde bulunulan 2 kadının dönüşüm ve başarı hikayeleri kaleme alınacak.

Projenin diğer girişimcisi Selnur Aysever de bir süre önce ekolojik gezici pazar projesini Ekobüs adıyla hayata geçirmişti. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ümraniye'de 'Alkolsüz Karaoke Kafe' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement