Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Konya'da Şefkat-Der üyesi bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesinin ardından kadın cinayetlerinin önlenmesi için Cumhurbaşkanlığına çözüm taleplerini içeren faks gönderdi.

17.02.2015 12:48

Konya'da Şefkat-Der üyesi bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesinin ardından kadın cinayetlerinin önlenmesi için Cumhurbaşkanlığına çözüm taleplerini içeren faks gönderdi.

Dernek Genel Başkanı Hayrettin Bulan, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Özgecan'ın katledilmesinden sonra böyle bir açıklama yapmayı gerek duyduklarını söyledi.

Özgecan'ın tüm Türkiye'nin acısı olduğunu dile getiren Bulan, 20 yıldır kadın cinayetleri konusunda çalıştıklarını ve ilk defa herkesin bir kişi için bu kadar kenetlendiğine dikkati çekti. Bulan, Özgecan'ın son kurban olması hususunda umutlu olmak istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu an kadınlar savaş veriyor. Genç kızlarımız tecavüz ediliyor ve öldürülüyor. Başbakanımız devlet olarak seferberlik ilan edeceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanımız da devlet olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Biz de bunun için harekete geçtik. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politika Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisine bu cinayetlerle ilgili devletin neler yapması gerektiğini 21 maddelik bir dilekçeyle faks yoluyla gönderdik."

Silah satışı yapan dükkanı gezdiler

Açıklamanın ardından Bulan ve beraberindeki kadınlar, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerine dikkati çekmek için silah satışı yapılan bir iş yerine gitti. Kadınlar buradaki tabancaları inceledi, iş yeri sahibinden bilgi aldı.

Daha önce kızı öldürülen Sultan Özçelik, kendi kızının da kocası tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Münevver Karabulut öldürüldü. Özgecan ve daha nice isimlerini bilmediğimiz kızlarımız da öldürüldü. Devletimiz bu konuya el uzatmazsa nice Özgecanlar öldürülecek. Devletimizden rica ediyoruz. Lütfen bu konuya çözüm getirsinler" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement