Ünye Kent Konseyi, Santral İçin Komisyon İstedi - Son Dakika
Yerel

Ünye Kent Konseyi, Santral İçin Komisyon İstedi

Ünye Kent Konseyi, Santral İçin Komisyon İstedi

Ordu’nun Ünye Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cerrahoğlu, Terme Akçay’da kurulması planlanan ve kömürle enerji üretecek termik santralin doğa ve çevreye vereceği zararların tespiti için komisyon kurulması gerektiğini belirtti.

27.09.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cerrahoğlu, Terme Akçay'da kurulması planlanan ve kömürle enerji üretecek termik santralin doğa ve çevreye vereceği zararların tespiti için komisyon kurulması gerektiğini belirtti.

Cerraoğlu yaptığı açıklamada, "Kent Konseyi'nin kurulması bile Ünye'de önemli bir olaydır. Sonuçta bu Ünye Belediyesi'nin 'beraber yönetelim' düşüncesine uyan bir eylemdir. Termik santral kömürle çalışan bir işletmedir. Kömürün yanmasıyla ortaya çıkacak enerjiyle elektrik üretmeyi hedefleyen santrallerdir. Türkiye'de bunun örnekleri var. Bu bir doğal gaz çevrim santrali gibi değil, etkileşimi çok daha fazla. Ama tabii teknoloji çok gelişti. Burada nasıl bir teknoloji uygulanması gerekiyor, çevreye olan etki ve tepkileri ne kadar bunların çok iyi araştırılması lazım. Yani ilk manada termik santral gibi geldiği için karşı koyuyoruz. Çünkü çevre bizim için çok önemli. Yeşilin ortasında, mavinin kenarında yaşıyoruz. Yaptığımız toplantıda da kesin bir karara bağlamak yerine etki ve etkileşimlerinin ne olacağının çok iyi araştırılası ve bununla ilgili gerekiyorsa bir komisyonun kurulması. Bizim isteğimiz bu yönde. Çünkü bizim için hem çevremiz hem de Ünye'miz çok önemli" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye Kent Konseyi, Santral İçin Komisyon İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement