Urfa Tek Ses Oldu, Hain Saldırı Kınandı - Son Dakika
Güncel

Urfa Tek Ses Oldu, Hain Saldırı Kınandı

Urfa Tek Ses Oldu, Hain Saldırı Kınandı

Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri saldırıyı kınayan mesajlar yayımlandı.

21.07.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün öğle saatlerinde Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıya Türkiye'deki her kesimden kınama mesajları geldi. Haberin hazırlandığı saatlerde ölü sayısının 30 olarak kaydedildiği olay gerek siyasetçiler gerekse de sivil toplum kuruluşları tarafından sert bir şekilde lanetlendi.

KAYA, PROVOKASYONLARA DİKKAT ÇEKTİ

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Suruç'ta yapılan bombalı saldırıyı kınadı. Halkın sağduyulu olması gerektiğini belirten Başkan Kaya, bu tür olayların provokasyon olduğunu ve bunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Yapılan saldırının, barışa kardeşliğe ve insanlığa yapıldığını ifade eden Başkan Kaya, saldırıyı lanetleyerek, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi.

COŞKUN: SURUÇTA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Suruç'taki saldırıya ilişkin bir açıklama da Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun'dan geldi. Coşkun,"Suruç ilçemizde meydana gelen patlamanın hemen ardından, Kobani'de benzer bir patlama oldu. Ortadoğu halklarının kaderi haline getirilen kan ve gözyaşı sistematik bir şekilde Türkiye içine çekilmeye çalışılıyor. Mübarek Ramazan ayı içinde
Kobani'de patlatılan canlı bomba saldırısı nasıl açık bir terörizm idiyse, bu saldırı da açık bir terörist eylemdir. Yapan, yaptıran, bağlantıları olan, destek olan, faydalanan kim varsa lânetliyoruz. İnsan hayatının bu kadar ucuzladığı topraklarda nefes almanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha anladık. Yapılan saldırıları lânetliyor, yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Şanlıurfa'nın tüm hastanelerinde tedavi altına alınan yaralıların kan ihtiyaçlarını karşılamak için hemşerilerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

YETKİN: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, Suruç ilçesinde meydana gelen patlama ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Başkan Yetkin açıklamasında, "Suruç ilçemizde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının 'Kobani'nin Yeniden İnşaası' konusunda basın açıklaması yaptığı sırada gerçekleşen patlama ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza öncelikle Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerken, yine bu patlamada yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Başkan Yetkin, "MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi olarak, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya davet ediyor, yine ülkemizde var olan huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri de kınıyor, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanarak hukuk önünde gerekli cezaları alacaklarını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EKİNCİ DE SALDIRIYI KINADI

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suruç Amara Kültür Merkezi önünde düzenlenen saldırıyı kınadı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi önünde düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan Başkan Mehmet Ekinci, düzenlenen saldırının birlik ve beraberliğe uzanan kirli ellerin hain bir planı olduğunu söyledi. Ülkedeki barış ve huzur ortamına yönelik düzenlenen hain saldırıların amacına ulaşamayacağını belirten Başkan Ekinci mesajında şunları söyledi: "Barış ve huzur ortamının hâkim olduğu ülkemizde bu huzur ortamını bozmaya çalışanların asla ve asla amaçlarına ulaşamayacağını belirtmek istiyorum. Suruç ilçemizde meydan gelen saldırı da bu huzur ortamımızı bozmaya çalışanların hain bir planıdır. Saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu vahşeti işleyenleri kınıyorum. İnsanların huzuruna ve mutluluğuna kastedenlerin silsilesi olan bu terör olayını bir kez daha kınıyor. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. "

GÜVENÇ: GÜN BİRLİK VE BERABLİK GÜNÜDÜR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırı için "Gün birlik ve Beraberlik günüdür. Bütün vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum" dedi.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak AK Parti Şanlıurfa İl Binasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve Şanlıurfa ilçe belediye başkanları ortak basın açıklaması düzenledi. Suruç'ta yaşanan saldırıyı şiddetle kınayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Suruç Kobani üzerinden ülkemiz yeni bir saldırıyla karşı karşıyadır. Burada hedef alınan bizzat milli varlığımızdır" dedi

GÜVENÇ, SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLEDİ

Büyükşehir Belediyesi olarak ilk andan itibaren hassasiyetle yaklaştıklarını söyleyen Güvenç, "Bütün Şanlıurfalıları ve siyasi partilileri sağduyuya çağırıyorum. Yaraları sarma adına Büyükşehir Belediyesi olarak ilk andan itibaren Milletvekillerimiz ve İlçe Belediyelerimizle olayı takip ediyoruz. Bölgede yapılacak çalışmalar için Bir Genel Sekreter Yardımcımızı koordinasyonla görevlendirdik. İnşallah en kısa sürede failler bulunarak adalet huzuruna çıkartılır. Ölenlere rahmet ve Bütün Milletimize baş sağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

BAYIK: İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da Suruç olayları ile ilgili mesaj yayımladı.

Bayık mesajında büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Bugün içimiz bir kez daha kan ağlıyor" dedi.
Hain saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Bayık mesajında şu ifadelerini kullandı: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamada çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. İlimizde ve bölgemizde, huzur ve barışa adım adım ilerlerken milletimizin birlik ve bütünlüğüne zarar vermek üzere gerçekleştirilen bu tür terörist saldırılar hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Bu saldırı gerçekleştirilenleri, destekleyenleri ve milletimize zarar vermek isteyenleri şiddetle kınıyoruz. Bizleri derinden üzen bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

BEYAZGÜL: BU SALDIRI DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR

Bu saldırının demokrasiye özgürlüğe ve huzura yapılmış olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, "Saldırıda hayatını kaybetmiş olanlara rahmet diliyoruz. konuyla ilgili Hükümetimiz tarafından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İç işleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Şanlıurfa'ya gelerek olayları yerinde inceleyeceklerdir. Ülkemiz ve birliğimiz adına yapılacak şeyleri hep birlikte istişare ederek yapacağız. Bu gün bizim için birlik, beraberlik ve kenetlenme günüdür. Bunun aksini yaptığımız taktirde terör emellerine ulaşmış olacaktır"şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ise yapılan saldırıyı kınayarak, günün kenetlenme günü olduğunu belirterek birlik mesajı verdiler.

BAŞKAN DEMİRKOL'DAN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Suruç ilçesinde yaşanan patlama ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Demirkol açıklamasında şunları kaydetti: "Suruç İlçemizde yaşanan patlama sonrasında yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Saldırı hepimizi üzmüştür. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun insan yaratılanların en şereflisi en değerlisidir. İnsan hayatı bu anlamda kutsaldır. Buna kastedenleri kati suretle kınıyor, benzer olayların tekrar yaşanmamasını diliyoruz. Yaşanan bu elim olay sonrasında mağdurların yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz. Yaşanan bu saldırı huzur ortamını bozmaya, birlik ve beraberliğimizi yaralamaya yöneliktir. Bu kastın gerçekleşmesine izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekraren Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza ise acil şifalar dilerim."

ATİLLA TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayımladı. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'dan yapılan açıklamada "Şanlıurfa ilimize bağlı Suruç ilçesinde yaşanan bombalı saldırıda 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ve 100'e yakın da yaralının olduğu bombalı saldırıyı derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Barış ve huzur ortamının hakim olduğu ülkemizde bu huzur ortamını bozmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Yaşanan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler, ailelerine sabır dilerim" ifadelerine yer verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa Tek Ses Oldu, Hain Saldırı Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement