Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi 2. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi 2. Olağan Genel Kurulu

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi 2. Olağan Genel Kurulu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Mercan: "Orta seviye gelişmişlikten üst düzey basamağa yükselmek istiyorsanız ya katma değeri yüksek yerli kaynakları kullanacaksınız ya da girişimcilerinizle, beyin gücüyle gelişeceksiniz.

26.04.2014 13:47

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefine özel sektör ve iş dünyası ile ulaşacağını belirterek, "Orta seviye gelişmişlikten üst düzey basamağa yükselmek istiyorsanız ya katma değeri yüksek yerli kaynakları kullanacaksınız ya da girişimcilerinizle, beyin gücüyle gelişeceksiniz. Bu anlamda biz ikinci şık üzerinde yoğunlaşmalıyız" dedi.

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) 2. Olağan Genel Kurulu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, hükümet olarak özel sektöre her türlü desteği verdiklerini belirtti. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefine özel sektör ve iş dünyası ile ulaşacağını söyleyen Mercan, "Bakınız orta seviye gelişmişlikten üst düzey basamağa yükselmek istiyorsanız ya katma değeri yüksek yerli kaynakları kullanacaksınız ya da girişimcilerinizle, beyin gücüyle gelişeceksiniz. Bu anlamda biz ikinci şık üzerinde yoğunlaşmalıyız" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de 5084 sayılı teşvik uygulaması ile kente 400 milyon lira kaynak aktarıldığını belirterek, teşvik uygulamalarının ilde işsizlik rakamlarının azaltılmasında önemli katkı sağladığını dile getirdi. Kent ekonomisinin gelişmesi için nihai ürüne yönelik üretim yapılması gerektiğini ifade eden Güneş, "Organize sanayi bölgelerimiz gelişiyor. Ancak iş adamlarımızın nihai ürüne yönelik üretim yapan tesisler kurması gerekli. Ancak bu şekilde ihracat rakamlarımızı yukarıya çekebiliriz" diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay kentin sorunlarının çözümünde herkese görev düştüğünü belirterek, siyasiler olarak kente hizmet etmekten başka amaçları olmadığını kaydetti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ilin tanıtımı konusunda eksikleri olduğunu belirterek, kentin ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini ifade etti. Yılmaz, UKOSB Arıtma Tesisi'nin önceki dönemlerde yetersiz çalışmasından dolayı dünyanın en uzun ikinci kanyonu olan Ulubey Kanyonları'nın zemininden geçen Dokuzsele Deresi'nde canlı yaşamadığını belirterek, sorunun çözümü için ortak akılla hareket edilmesini istedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, UKOSB'nin katı atık sorunun çözümü için ortak proje geliştirdiklerini belirterek, çevre sorunlarının kökten çözümlerle ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Akif Küplemez ise çalışmaları hakkında bilgi vererek, bölgeye yatırımcı çekilmesi için çalıştıklarını, son süreçte UKOSB'un önemli mesafe kat ettiğini söyledi. UKOSB Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin artırılması, atık suyun renksiz ve kokusuz hale getirilmesi için 7 milyon liralık yatırım planladıklarını kaydeden Küplemez, "Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hep beraber çok çalışacağız, çalışmak zorundayız" ifadelerini kullandı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi 2. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement