Uşak'ta Taekwondoya Olan İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Taekwondoya Olan İlgi Artıyor

Uşak\'ta Taekwondoya Olan İlgi Artıyor

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Başarılı Sporcuları makamında kabul etti.

15.06.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Başarılı Sporcuları makamında kabul etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan Taekwondo da dereceye giren sporcuları, Antrenörleri Ramazan Akçadağ'ı ve Taekwondo İl Temsilcisi Melih Akman'ı makamında kabul ederek tebrik etti. Sporcularla sohbet eden İl Müdürü Şahin Mercan bu gibi başarılara imza atan sporcuların ilimizdeki diğer sporcular üzerinde olumlu etki oluşturduğunu dile getirerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün başarılı sporcuların her zaman yanında olacağını belirtti.

Temmuz ayı itibari ile il içerisinde bu şekilde üstün başarı gösteren sporcularla bir buluşma planladıklarını kaydeden Şahin Taekwondo branşını yakından takip ettiklerini ilimizde Taekwondo antrenörü artırılması ile ilgili destekçi olacaklarını belirtti. Taekwondo İl Temsilcisi Melih Akman, Uşak'ta göreve başladığı ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen il müdürüne teşekkür ederek, Türkiye'de 300 bin sporcu bini aşkın antrenörü ile futboldan sonra en fazla lisanslı sporcu sayısına sahip Taekwondo branşının olimpiyatlarda da 3 kota ile temsil edileceğini, 2016 yılında Federasyon Başkanımız Metin Şahin'in üstün gayretleri ve WTF deki etkin lobisi sonucu yeni rekorlara imza atılacağına güvendiğini belirtti. Taekwondo da Türkiye derecesi çıkarmak diğer sporlara göre biraz daha zor olduğunu kaydeden Akman; "Son katılan ve derece yapan öğrencilerimizden örneğin Ali Oktay toplam 7 maç yaparak 2 bin 200 sporcunun katıldığı turnuvada Türkiye derecesi elde etmiştir. Sporcularımızı ve antrenörümüz Ramazan Akçadağ'ı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Taekwondo branşında son dereceler ise şu şekilde gerçekleşti. Ece Arık 25-27 Mayıs 2016 tarihinde Adana ilin de yapılan Taekwondo Okullararası Gençler Türkiye Birinciliği Yarışması'nda Türkiye 2.'si. Hatice Bengü Dağ 30 Mayıs -04 Haziran 2016 tarihlerinde Marmaris'te yapılan Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'da 29 kg Türkiye 3.'sü. Ali Oktay 30 Mayıs -04 Haziran 2016 tarihlerinde ise Marmaris'te yapılan Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'da41 kg Türkiye 3.'sü oldu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Taekwondoya Olan İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement