Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması" Operasyonu

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda tutuklanan 5 kişi, güvenlik gerekçesiyle İzmir Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.

07.11.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda tutuklanan 5 kişi, güvenlik gerekçesiyle İzmir Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında değişik zamanlarda tutuklanan ve Uşak E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutulan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, örgütün  "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim S. ile iş adamları Mehmet S, Mehmet D. ve Barış A. güvenlik gerekçesiyle İzmir Menemen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Zanlıların, tutuklu kaldıkları süreyi bu cezaevinde geçirecekleri belirtildi.

Olay

Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden Ali Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı.

Fetullah Gülen'in, örgütün elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 5'i savcılık talimatıyla emniyetten, adliyeye sevk edilenlerden 20'si de savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan 11 kişi halen aranıyor.

Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları öne sürülmüştü. Ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile Uşak Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'taki 'Paralel Devlet Yapılanması' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement