Avcılar'da Tanker Dehşeti! Kazaya Sebep Olan Şoför Kendini Savundu - Son Dakika
Güncel

Avcılar'da Tanker Dehşeti! Kazaya Sebep Olan Şoför Kendini Savundu

Avcılar'da bu sabah tanker dehşeti yaşandı. Kazada 1 kişi ölürken 4 kişi de yaralandı. Kazaya sebep olan şöfor, "Kumanda bozuktu, damperi indiremedim." diyerek savundu.

03.09.2014 12:46  Güncelleme: 17:39

İstanbul Avcılar'da şeker karışımı madde taşıyan mikserin çarpması sonucu E-5 karayolu üzerindeki üst geçit çöktü. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay sonrası 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Kazaya sebep olan şöfor, "Kumanda bozuktu, damperi indiremedim." sözleriyle kendini savundu.

"ELİM DÜĞMEDEYDİ, DAMPERİ İNDİREMEDİM"

Yara almadan kurtulan tanker şoförü, olay nedeniyle büyük şok yaşadı. Şoför, olayla ilgili olarak polise ilk ifadesini verdi. Bir görü tanığı, damper kumandasının bozuk olduğunu savunan şoförün, "Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim" dediğini söyledi.

"E-5 KARAYOLUNU KULLANMAYIN"

Yaşanan olay sonrası Habertürk TV’ye açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, E-5 Karayolunu kullanmayın çağrısı yaptı.

Benli şunları söyledi:

"Beton mikseri olan araç önce yaya geçidine çarptı. E-5 Karayolu kapatıldı. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. E-5 şimdilik kullanılmasın, gereken müdahaleleri yapıyoruz. Soruşturma yapılacaktır. Bunun takipçisi olacağız."

ENKAZ KALDIRILDI

D-100 Karayolu Avcılar mevkiinde tankerin çarpması sonucu çöken üst geçidin kaldırılması ve yolun açılması çalışmalarına başlandı. İş makineleri, itfaiye ve belediye ekipleri yoğun bir çalışma içinde enkazı saat 15:00 sıralarında kaldırabildi.

BAŞBAKAN VALİ'Yİ ARADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Avcılar'da üst geçidin çökmesiyle ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştü.

Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre Davutoğlu, görüşmede Vali Mutlu'dan olaya ilişkin bilgi aldı.

CEMİL ÇİÇEK VALİ MUTLU'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avcılar'da meydana gelen üst geçit kazasıyla ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu arayarak bilgi aldı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olay sonrası yaptığı açıklamada, "Olay sabah 10 sıralarında, mikserin damperinin açılması sonucu üst geçide çarpması ile meydana geldi. 1 ölü, 1'i ağır 4 yaralı var. Şu an trafik durdu. Trafiği açmaya, kalıntıyı kaldırmaya çalışıyoruz." dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: KASASI AÇIK İLERLİYORDU

İstanbul Valiliği, Avcılar'daki kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Saat 10.00 sıralarında Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI

Avcılar E-5'te bir kamyonun çarptığı üst geçit çöktü. Çöken üst geçidin altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları dehşet veren olayı anlattı.

"METROBÜSÜN 5 METRE İLERİSİNDE OLDU"

Görgü tanıkları 1 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın metrobüsün geçisine 5 metre kala yaşandığını belirterek "Olayı önce büyük bir gürültüyle duyduk. Metrobüsün 5 metre ilerisinde oldu. Elimiz ayağımız titriyor. Metrobüsün üzerine düşseydi çok daha büyük felaket olacaktı. Köprü resmen yok oldu. 1,5 sene önce bu köprüde yine böyle bir kaza olmuştu ama yıkılmamıştı.Yangın çıkacak bir durum olmadı. Sıkışık bir trafikte olsa felaket olurdu." dedi.

"ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ"

O sırada metrobüse binmek için durağa giden üniversite öğrencisi Tolga İlhan da "Metrobüs durdu. Herkes indi. Bir kaza olduğunu tahmin ettim. Hemen yakındaki kalabalığa koştum. E-5 üzerindeki yaya köprüsü olduğu gibi yolun üzerine çökmüştü. Yakıt tankerinin hemen arkasında kanlar içinde biri vardı. Hemen fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada metrobüsten inenler ve çevreden geçenler yardıma koştu.Herkes telefonlarla 112 ’yi aramaya başladı. Ortalık adeta savaş yerine dönmüştü." şeklinde konuştu.

Avcılar\'da Tanker Dehşeti! Kazaya Sebep Olan Şoför Kendini Savundu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Avcılar'da Tanker Dehşeti! Kazaya Sebep Olan Şoför Kendini Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • kaptan366: 20 yıl hapis cezası birde eline düğme verin 20 yıl içerde basıp dursun düğmeye belki indirir damperi. . . . 69 0 Yanıtla
  • adffdg: aptal çek kenara o zaman damper açık nereye gdyon geri zekalı 39 1 Yanıtla
  • gerçekçi: angutlar okadar yorum ve siyaset yaptınızki şöför hariç herkes suçlandı ekmel ve yandaşları yorumları bekliyorm kesin şöför akp li derler bunlarda takıyye yalan iftira beddua herşey var. kazanın nedeni bilmeyen gezi zekalılar. 21 17 Yanıtla
  • DamPERLİ KAMYON: Kardeşim elin düğmede ve dAMperi seyir halinde iken indirmeye çalışıyorsun !!! Çek o zaman sağ tarafa bir yere, her gün geçtiğimiz yol !!! Git kenarda uğraş !!! 25 2 Yanıtla
  • tezcan kaya: tankerde de damper olduğunu 40 senelik şöferim daa yeni duydum vallaha 20 2 Yanıtla
    gerçekçi: yaş 40 ağır vastayı 25 yaşda alsa yaş eder 65 . sosyal medyayı kullanabiliyorsan bravo. tanker kapalı damperli yaş 65 ama daha öğrenmemişsin koçum 0 0
  • Metin AKIN: Bunların hepsi ve kamyonlar sol şeritten 120 ile gidiyorlar birde arkamdan sellektör yapıyorlar ama bunları ben görüyorum polis değil. . . Trafik polisi anca emniyet şeridinde trafikten kaçanları kovalasın başka da bişi yaptıkları yok zaten. . Cebine 200 lira sıkıştırdınmı köpeğin oluyorlar (istisnalar hariç). . . 14 4 Yanıtla
  • ust gecit gecit degil: ust geçit yapılırken bunlar düşünülür agır arac olur unutanlar olur insanın kaderini bozuk veya unutan bir dampere baglamak büyük bir yanlış ve hatadır ust geçiti yapanlara en agır cezalar verilmeli yetkili kişiler görevinden alınmalılar bu kaçıncı oldu avcılar damper ve ust geçit kazaları 8 9 Yanıtla
  • isyankar: ya bikere yüzyüz suclusun mobese gösteriyor neyin savunmadını yapıyon bir yuva çöktü senin yüzünden be salak adam baktın inmiyor çek saga neişin var daha orta şeritte bu kadarsa yalan olmaz cezası bunun ömürboyu olmalı 14 1 Yanıtla
  • FREEZER: Damper kumandası bozuksa arabanın frenleri de mi boşaldı. Dursana müsait bir yerde. Hızını düşürmeden yola devam et sonra sonra damper kumandası arızalıydı diye savunma yap. . . Olayın şokundan öyle demişsindir büyük bir ihtimal. . . 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement